Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje objavio kalendar za novu školsku godinu

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugo polugodište svima počinje 14. januara 2025. godine

  • 0
Đaci, Raspust Foto: Shutterstock

Prvo polugodište za sve đake u Vojvodini počinje, 2. septembra, a završava se 23. decembra i ima 79 nastavnih dana, navodi se u pravilnicima o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole koje je, za školsku 2024/2025. godinu, doneo potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Robert Otot.

Drugo polugodište svima počinje 14. januara 2025. godine i završava se 30. maja 2025. godine za učenike osmog razreda, dok će se za đake od prvog do sedmog razreda drugo polugodište završiti 13. juna, saopštila je Pokrajinska vlada.

Datumi završetka nastavne godine razlikuju se i kod srednjoškolaca, tako da učenici četvrtog razreda gimnazija završavaju 23. maja, učenici završnih godina stručnih srednjih škola 30. maja, a svi ostali srednjoškolci raspuštaju se 20. juna 2025. godine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Robert Otot rekao je da su pri izradi kalendara u obzir uzete specifičnosti AP Vojvodine zbog brojnih nacionalnih manjina i verskih zajednica koje žive na tom području, dodaje se u saopštenju.

"Takođe, pokrajinski kalendari su usklađeni s republičkim u pogledu početka i kraja školske godine. Posebno mi je drago što smo uspeli da obezbedimo da deca ni u narednoj školskoj godini neće imati radne subote", rekao je Otot.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Prvi utisci budućih srednjoškolaca nakon završnog testa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA