≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opština Kladovo nagradila najbolje učenike! Nikolić: Oni su ponos i budućnost našeg grada i opštine

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tom prilikom, novčane nagrade primilo je 57 učenika u ukupnom iznosu od 891.000 dinara

  • 0
Kladovo, nagrade Foto: Telegraf

Opština Kladovo kontinuirano sprovodi aktivne mere u cilju stvaranja podsticajnih uslova za razvoj dece i mladih. U okviru tih aktivnosti, lokalna samouprava, tradicionalno, na kraju školske godine, nagrađuje najuspešnije učenike iz škola opštine Kladovo.

U sredu, 26. juna, u Malom gradu tvrđave Fetislam, najbolji i najvredniji učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Kladovo i učenici Srednje škole Kladovo, primili su zaslužene nagrade koje im je uručio predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić.

Tom prilikom, novčane nagrade primilo je 57 učenika u ukupnom iznosu od 891.000 dinara, a ukupno 91 učenik dobio je prigodnu pohvalnicu za postignut uspeh i ostvarene rezultate u obrazovanju u školskoj 2023\2024. godini.

Odlukom opštinskog veća, nagrade dobijaju učenici generacije u svim školama, nosioci “Vukove diplome", učenici koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima i učenici završnih razreda osnovnih i srednje škole koji su ostvarili prosek 5,00 i učestvovali na takmičenjima.

Predsednik opštine Saša Nikolić istakao je, na ceremoniji dodele nagrada najuspešnijim đacima opštine, da su mere podrške i podsticaja razvoja i napretka mladih prvi prioritet lokalne administracije.

„Trudimo se i ulažemo velike napore, kao lokalna samouprava, da našoj deci obezbedimo što bolje uslove za učenje, za razvoj, za napredak. Ove nagrade su samo jedna od mera koje sprovodimo u tom cilju, jer od dece važnijih prioriteta nemamo. Opština Kladovo se ponosi svim uspesima učenika kladovskih škola. Ali se ponosimo i time što znamo da uz vredno učenje na putu znanja, ova deca u svom razvoju i odrastanju postaju svestrani mladi ljudi, koji svojom energijom, kreacijom, idejama, već sada, u najranijem dobu utiču pozitivno na razvoj svog kraja. A iskreno se nadamo, da će i u budućnosti, svoje znanje i iskustvo primenjivati upravo ovde, gde su i odrasli, čineći svoj rodni kraj boljim i lepšim“ istakao je Nikolić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA