Vreme čitanja: oko 2 min.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na stadionu "Crvene zvezde": Sve traje 20 minuta, a spašava nekome život

Vreme čitanja: oko 2 min.

Akcija se održava ukupno 30. put u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi

  • 0

Crvena zvezda je već godinama odana dobrovoljnim akcijama davanju krvi, pa tako sa ponosom održava i 30. dobrovoljno davanje krvi u prostoriji Medija centra na stadionu "Rajko Mitić".

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja ovog puta traje 27. i 28. juna i organizovana je od strane Instituta za transfuziju krvi i Sportskog društva Crvena zvezda, uvek okupi veliki broj zainteresovanih davalaca, a i pre 10 časova, kada su vrata kluba postala otvorena za sve humane ljude, red davalaca krvi je bio dug. Nasmejana lica su ulazila u Medija centar znajući da će time nekome dati šansu za novi početak, da će njihovo malo nekome značiti mnogo.

- Krv može dati svaki naš zdrav građanin od 18 do 65 godina, da odvoji malo svog vremena. Ceo proces traje oko 20 minuta, popuni se formular i da sa sobom imaju neki važeći lični dokument ili knjižica dobrovoljnog davanja krvi - rekao je Dušan Serafimović ispred Instituta za transfuziju krvi i dodao:

- Ono što je važno, dok su ove vrućine je da se uzima dosta tečnosti i lagani obrok pre dolaska na davanje krvi.

Prvi u redu za davanje krvi bio je Goran Milovanović, koji je rekao da se gotovo uvek odazove ovakvoj akciji.

- Sjajno se osećam. Na Marakan ise uvek odazovem. S obzirom da sam imao lošu situaciju u porodici, znam koliko je ovo značilo mojoj pokojnoj supruzi. Nekome će moja krv pomoći u svakom slučaju - rekao je ovaj čovek.

Akciji se odazvao veliki broj građana, između ostalih i fudbaler crveno-belog tima Miloš Degenek, kao i trener karate kluba iz Ljutice Bogdana Igor Gajić.

Kao što smo rekli, akcija traje danas i sutra u periodu od 10 do 18 časova. Osim u Beogradu, akcija dobrovoljnog davanja krvi se održava i u gradovima Sarajevu, Banjaluci, Somboru, Prokuplju, Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Trebinju i Kosovskoj Mitrovici.

Atmosferu možete pogledati na snimku sa početka teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA