Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao sa građanima: Želim lično da čujem sa kojim teškoćama se susreću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sastanke sa ministrom moguće je zakazati svakim radnim danom od 8h do 15 časova na broj telefona 0648811517

  • 4

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar danas je obavio prve razgovore sa građanima, kao što je najavio i obećao. Razgovori su obavljeni dan ranije u odnosu na predviđeni termin (petak od 10 do 12 časova), zbog svečane sednice Vlade, koja se održava sutra 28. juna u Кruševcu.

Ministar Lončar nije želeo da odustane od obećanog i da izneveri građane, te je zakazan novi termin, dok će svaki naredni biti po prvobitnom planu petkom od 10 do 12 časova.

Foto Ministarstvo zdravlja Foto: Foto Ministarstvo zdravlja

Građani su sa ministrom razgovarali o različitim temama – od rešavanja oporavka i terapije nakon hirurške intervencije, preko suočavanja sa problemima međuljudskih odnosa u okviru nekih zdravstvenih institucija, pa do konkretnih predloga kako da se unapredi položaj dijaliznih pacijanata, ali i porodica sa decom sa autizmom.

Ministar je sve građane pažljivo saslušao, izašao u susret u situacijama kada je to u njegovoj nadležnosti, a svojim saradnicima (državnim sekretarima i pomoćnicima) izdao konkretna uputstva kako da se određeni predlozi u interesu pacijenata što pre implementiraju i počnu da se primenjuju.

Tim ministra Lončara ostaće u kontaktu sa svim građanima koji su danas bili na razgovoru, kako bi ispratili da li je sve što je dogovoreno i ispunjeno.

Kako je ranije Lončar izjavio,  naše najveće bogatstvo je zdravlje nacije.

- Želim da zajedno sa svojim najblizim saradnicima od Vas lično čujem sa kojim teškoćama se susrećete u ostvarivanju svog zdravstvenog prava, šta je to dobro u okviru zdravstvenog sistema, a šta može da bude bolje. Zdravlje svakog čoveka u našoj zemlji je prioritet Vlade Republike Srbije i zato ću svu svoju snagu uložiti u napore da teren javnog zdravlja bude zajedničko polje svih nas, bez obzira na razlike bilo koje vrste. Pozivam Vas da razgovaramo svakog petka od 10h do 12h u prostorijama Ministarstva zdravlja, jer zdravstveni sistem pripada svima nama, služi nasem zdravlju i životnoj blagodeti cele nacije, poručio je Lončar.

Sastanke sa ministrom moguće je zakazati svakim radnim danom od 8h do 15h na broj telefona 0648811517.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar zdravlja sa pacijentima u UC

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    27. jun 2024 | 14:03

    Koje su to fore. Svi znaju sta ne valja. To sve mozes da cujes i od svoje familije i prijatelja Sad si ti kao brizan da saslusas probleme. Samo fore i fazoni.

  • KKK

    27. jun 2024 | 13:54

    Podji malo po Srbiji ako zelis da cujes gradjane , idi u Kostolac u DZ da ti objasne zasto stomatoloska sluzba ne radi vec godinu dana !?

  • J. G.

    27. jun 2024 | 13:19

    Obecano ispunjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA