Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog nevremena bez struje 15 sela u opštini Gadžin Han: Grom zapalio štalu, vatroasci sprečili veću štetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U skoro svim selima opštine Gadžin Han bilo je grada

  • 0
Požar Ovsinjinac Gadžin Han Foto: Opština Gadžin Han

Nevreme praćeno olujnim vetrom, gradom i jakom kišom, koje je tokom popodneva protutnjalo opštinom Gadžin Han ostavilo je bez struje stanovnike 15 od 34 sela u tom kraju, oštetilo plastenike i useve i izazvalo požar na jednom ekonomskom objektu.

Prema rečima predsednika opštine Gadžin Han Milisava Filipovića struju nemaju stanovnici 14 sela takozvanog “gornjeg dela” opštine i selo Grkinja nadomak Morave.

"Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i pokušavaju da uspostave normalno snabdevanje strujom. Imaju dosta posla jer ima i pokidanih žica i oborenih električnih stubova jer je duvao zaista jak vetar", izjavio je Filipović.

On je kazao da je grom udario u ekonomski objekat u selu Ovsinjinac i izazvao požar na tom objektu.

"Srećom nema povređenih lica, niti uginulih životinja. Vatrogasna jedinica iz Gadžinog Hana je intervenisala i uspela da spreči širenje požara na okolne kuće", rekao je Filipović.

Prema njegovim rečima u skoro svim selima te opštine bilo je grada, ali je najviše pogođeno selo Ličje u kome su potpuno uništeni poljoprivredni zasadi i voćnjaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA