Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar odbrane obišao 72. brigadu za specijalne operacije

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Komandant 72. brigade general Talijan poklonio je ministru Gašiću Plaketu jedinice, u znak sećanja na današnju posetu

  • 0
Bratislav Gašić Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas 72. brigadu za specijalne operacije u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu.

Tom prilikom, komandant jedinice brigadni general dr Miroslav Talijan predstavio je ministru Gašiću namenu i zadatke jedinice, kao i njen istorijat.

Ističući veliku čast i zadovoljstvo što je danas imao priliku da obiđe pripadnike 72. brigade i razgovara sa njima, ministar odbrane rekao je da je ta jedinica jedna od najboljih u našoj zemlji.

- Republika Srbija i njeni građani mogu biti spokojni, jer o njihovoj bezbednosti i sigurnosti brine 72. brigada za specijalne operacije, čiji su pripadnici spremni da brane svoju zemlju u svakom trenutku. Stoga je popuna ove brigade kadrom jedan od naših prioriteta. Mladi, odvažni, hrabri, zainteresovani za rad u elitnim, specijalnim jedinicama, svi koji žele da dokažu odgovornost i patriotizam treba da se prijave na konkurs koji je u toku i da testiraju sebe i svoje mogućnosti, kako bi stali u stroj odabranih – rekao je ministar Gašić.

S obzirom na to da se pripadnici 72. brigade za specijalne operacije bave izuzetno odgovornim i zahtevnim poslom, ministar odbrane naglasio je da će se u narednom periodu raditi na daljem opremanju jedinice i stvaranju još boljih uslova za rad.

- Upravo zbog toga, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbediće sve što je potrebno, jer su pripadnici ove brigade uvek spremni da odgovore na sve zadatke koji se pred njih postave, da čuvaju svoj narod, svoju otadžbinu i budu tamo gde je najpotrebnije – poručio je ministar Gašić.

Komandant 72. brigade general Talijan poklonio je ministru Gašiću Plaketu jedinice, u znak sećanja na današnju posetu.

Tokom današnjeg obilaska, prikazan je deo sposobnosti pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, taktičko-tehnički zbor dela naoružanja, opreme i motornih vozila, gađanje u streljani, demonstracija borilačkih veština, dejstvo protiv terorista u urbanoj i ruralnoj sredini, kao i vežbe s minsko-eksplozivnim sredstvima.

Ministar Gašić obišao je bogoslužbeni prostor, Spomen-sobu 72. brigade za specijalne operacije i upisao se u Spomen-knjigu.

Današnjem obilasku prisustvovali su načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-major Tiosav Janković, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić objasnio zbog čega je Vučić saopštio vesti: "Informaciju o hapšenju sam ja rekao predsedniku“

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA