Srbi ostali u šoku: U povratku s mora pokvario im se bus, a zbog onog što su doživeli, šalju ovu poruku

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Koliko je solidarnost važna pokazuje ovaj primer, pa makar i na trenutak da osetimo da i u najtežim situacijama nismo sami

Veče koje je počelo kao obično putovanje iz Sartija ka Beogradu pretvorilo se u neočekivanu situaciju kada se u jednom od pet autobusa dogodio kvar. Takve stvari se dešavaju i možda nekoga i ne čude, ali ono što je jedan od putnika u autobusu primetio posebno vraća nadu u ljude.

Naime, oni su krenuli kući sa mora u 17 časova, ali u jednom trenutku vozači su na kontrolnoj tabli ugledali signalizaciju i morali su da se zaustave na  parkingu. Kako je putnik napisao, na svu sreću imali su rezervno crevo za antifriz i zamenili su ga za 20 minuta, te su nastavili put.

Jednu stvar je putnik u svojoj objavi na Fejsbuku posebno istakao.

- Nijedan autobus drugih prevoznika iz Srbije nije prošao pored nas, a da nije stao i pitao naše vozače u čemu je problem i da li treba pomoć. Ovim putem želim da im se zahvalim na gestu - i tim vozačima kao i našim vozačima i vođi puta - napsao je jedan od putnika na Fejsbuku.

Mnogi su pozdravili ovaj gest drugih vozača, a jedan čovek prokomentarisao je kako je solidarnost i pomoć na putu vozačima stvar vaspitanja koje smo poneli iz kuće.

- Dokaz da ipak ljudskost i solidarnost nije potpuno izumrla. Drago mi je da i ovakve objave vidim, sa srećnim krajem - nadovezala se jedna žena.

- Lepo saznanje da ljudskost nije izgubljena. Ima nade za nas. Hvala na podsećanju - dodala je druga.

Koliko je solidarnost važna pokazuje ovaj primer, pa makar i na trenutak da osetimo da i u najtežim situacijama nismo sami. Ovo vraća veru u ljude, a on ističe da su i uprkos kvaru stigli u Beograd u 5 ujutru. Ovaj incident je još jednom pokazao koliko je važno da smo tu jedni za druge u teškim situacijama, te kako mali gestovi mogu učiniti nešto veliko.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA