Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevreme za vikend napravilo haos u okolini Prijepolja: U 5 mesta proglašena vanredna situcija, šteta ogromna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meštani pogođenih sela, kažu, ne pamte odavnu ovako nevreme, pa se nadaju da se u skorije vreme neće ponoviti.

  • 0
Prijepolje, nevreme Foto: Telegraf.rs/B.I.

Danas je Štab za vandredne situacije opštine Prijepolje uveo vandrednu situaciju u Džurovu, Kolovratu, Drenovi, Crkvenim Tocima i Prijepolju, a razlog su posledice nevremena koje je preključe zadesilo ovaj kraj.

Nakon što je jaka oluja, praćena vetrom i jakim gradom, pogodila dolinu Lima, nastala je ogromna šteta na objektima, automobilima, usevima, putevima...

Prijepolje, nevreme Foto: Telegraf.rs/B.I.

Očajni meštani najviše žale za rodom maline, čija je berba skoro pa tek počela. Prema rečima meštana, kako smo i već pisali, grad je "tukao" više od pola sata, a ledenice su bile veličine jajeta. Radi sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja, kao i saniranja nastale štete, u delu prijepoljske opštine danas je uvedena vandredna situaciju.

- Imamo dosta narušene putne infrastrukture, u Đurovu je potpuno prekinut put i nemamo elemenata da to saniramo osim uvođenja vanredne situacije. Na većem delu opštine bilo je problema, ali ćemo probati da to saniramo. Juče smo imali završenu nabavku za hitne intervencije, ali je uložena žalba pa će to potrajati bar 20 dana - rekao je Drago Popadić komadant Štaba za vanredne situacija. Zbog obilnih padavina dolazilo je i do većih odrona na lokalnim, ali i na magistralnom putu, pa su putari imali pune ruke posla.

Prijepolje, nevreme Foto: Telegraf.rs/B.I.

- Na ulasku u Prijepolje velika količina vode izazvala je bujične potoke, koji su ogromnu količinu materijala izneli na put u Hašimbegovića polju, koji vodi za Crnu Goru. Saobraćaj se odvijao otežano, ali su naše ekipe sa dve veće mašine i kamionom ukonili sve nanose, pa je saobraćaj normalizovan - rekao nam je ranije Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Meštani pogođenih sela, kažu, ne pamte odavnu ovako nevreme, pa se nadaju da se u skorije vreme neće ponoviti.

(Telegraf.rs)

Video: Pokidao crepove i razlupao automobile: Silovit grad pogodio Priboj i Prijepolje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA