Vreme čitanja: oko 1 min.

Odneti putevi, a meštani odsečeni od sveta: Vanredna situacija uvedena u četiri mesne zajednice u Prijepolju

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevreme je razorilo Džurovo, Kolovrat i Crkvene Toce

  • 0
Nevreme, Prijepolje Foto: RINA

Nakon silovitog nevremena koje je pogodilo opštinu Prijepolju, u četiri mesne zajednice uvedena je vanredna situacija. Vanredna situacija će zvanično biti proglašena u mesnim zajednicama Prijepolje, Džurovo, Kolovrat i Crkveni Toci. Hitna sednica Štaba za vanredne situacije održana je elektronskim putem.

- Nevreme je pričinilo ogromnu štetu na putnoj infrastruktri, najteže stanje je u četiri mesne zajednice, tu su pojedini putevi potpuno prekinuti. Neophodno je uvesti vanrednu situaciju i mehanizaciju poslati na teren, izjavio je za RINU Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

On je apelovao na građane da budu strpljivi. Mnogi su pretrpeli štetu i mogu je prijavati dolaskom u Centar za socijalni rad, a sve će, kako ističe Popadić, biti sanirano po prioritetima.

- Trudimo se da saniramo su nastalu štetu, koja nije mala. Brojni građani su pretrpeli posledice od nevremena i samo ih molim za strplejnje. Ono što je izvesno jeste da moramo ojačati komunalna preduzeća sa mašinama i kamionima kako bi mašine odmah u ovakvim slučajevima mogle da izađu na teren, ističe Popadić.

Veliku štetu pretrpeli su i poljoprivrednici, a jedino rešenje za njih, prema rečima Popadića jeste da iskoriste subvencije države kad je u pitanju osiguranje i osiguraju svoje zasade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA