Vreme čitanja: oko 1 min.

Vujović potpisala ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Bečeju

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovor na osnovu kojeg će se uskoro krenuti sa izgradnjom 61 kilometra nedostajuće kanalizacione mreže u Bečeju, čime će se obezbediti uslovi da se priključe sva domaćinstva u opštini, ali i da postrojenje za preradu otpadnih voda radi u punom kapacitetu

  • 1
Irena Vujović, Bečej Foto: Jovana Rošul

Vujović je istakla da je ovo još jedan u nizu projekata iz oblasti upravljanja otpadnim vodama, za koji su se stekli neophodni uslovi za početak radova na terenu.

-Nakon što sam nedavno potpisala ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Priboju, zatim ugovor za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Sečnju, nastavljamo dalje. Danas sam potpisala ugovor za izgradnju nedostajuće kanalizacione mreže u Bečeju, što će obezbediti bolji kvalitet života za građane. Ranije ove godine, u martu, potpisala sam i ugovor za rekonstrukciju i proširenje postrojenja za preradu otpadnih voda u Bečeju, koje će, kad izgradimo kanalizaciju, moći da radi u punom kapacitetu. Nakon tretmana u ovom postrojenju, imaćemo tehnički ispravnu vodu, i na taj način ćemo uspeti da sačuvamo kanal koji povezuje reke Dunav i Tisu - rekla je Vujović.

Prema informacijama opštine Bečej, trenutno je izgrađeno 55 kilometara kanalizacione mreže, a izgradnjom 61 kilometra kanalizacije, biće u potpunosti pokrivene potrebe stanovnika ove opštine. Kada je reč o postrojenju za preradu otpadnih voda, kapaciteta 29.000 ekvivalent stanovnika, očekuje se da ove godine počnu radovi.

-Projektima koje Ministarstvo zaštite životne sredine realizuje u opštini Bečej na sistemski način rešavamo upravljanje otpadnim vodama. Time ćemo značajno unaprediti standarde zaštite životne sredine u ovom kraju. Ovi projekti su od izuzetnog značaja za građane i nastavićemo da realizujemo slične projekte širom zemlje, kako bismo ispunili cilj predstavljen u programu Srbija 2027, a to je da do 2027. godine imamo 35 lokalnih samouprava u kojima je kompletno rešeno pitanje otpadnih voda, odnosno koje imaju postrojenje i izgrađenost kanalizacione mreže iznad 80 odsto, što je po evropskim standardima - rekla je Vujović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA