≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lovac na munje uhvatio neverovatne prizore na nebu između Kruševca i Kragujevca: "Priroda je jača od nas"

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan Stanojlović pravi je lovac na strašne, ali i prelepe prizore na nebu

  • 3
lovac na munje, Jagodina Foto: Stefan Stanojlović

Stefan Stanojlović iz Jagodine pravi je lovac na munje. Sinoć je, priča nam, u kasnim večernjim satima, dok je odmarao kući, na radaru ispratio kretanje jedne od olujnih ćelija. Ona se sa jugozapada kretala prema Centralnoj Srbiji.

- Tada sam imao vremena da se pripremim i da krenem u pravcu odakle je dolazio masivni oblak. Oblak se protezao između Kruševca i Kragujevca, što je bilo idealno da iz pravca paraćinsko jagodinske doline usmerim svoju kameru u nebo i tada je zabava počela - navodi Stefan.

Kako kaže, već dugi niz godina uživa u fotografisanju električnog pražnjenja, odnosno munja na nebu.

- Najviše mi se sviđaju međuoblačna pražnjenja kao što je na ovim fotografijama. Tada nastaje pravi spektal na nebu. Svako ima svoji hobi, ja uživam u prirodi i njenim čarima kao što je ovaj prelepi prirodni fenomen. Ovog puta fotografisano je iz sela Končareva u pravcu grada Jagodine, a u daljem pravcu između Kruševca i Kragujevca. Nažalost, ovi prirodni fenomeni mogu da budu i opasni po živote ljude i životinja, ali uvek se trudimo da  nekako izvučemo nešto lepo iz ovih prirodnih fenomena jer smo ipak svesni da je priroda mnogo jača od nas i da moramo da je poštujemo - zaključuje Stefan.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako grom udara u Golubačku tvrđavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA