Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad veličine kajsije tuče Tutin, nevreme se obrušilo i na Sjenicu: Prizori su zastrašujući

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije poznato da li je pričinjena materijalna šteta

  • 6
Nevreme, grad Foto: Shutterstock

Jako nevreme praćeno gradom zahvatilo je u poslepodnevnim časovima područje Tutina i Sjenice.

Na području Tutina padao je grad veličine kajsije, dok gradonosni oblaci nisu zaobišli ni Sjenicu, gde je tukao grad veličine oraha.

U ovom trenutku nije poznato da li je pričinjena materijalna šteta.

Podsetimo, juče je stravično nevreme zahvatilo Osečinu, a na objektima i vozilima pričinjena je ogromna materijalna šteta. Grad je u svega nekoliko minuta uništio krovove kuća, na vozilima lupao stakla, a na limariji ostavljao ulubljenja kao da je neko vozila tukao čekićem.

Podsetimo, u nedelju poslepodne se i u drugim predelima Srbije očekuje jači razvoj oblačnosti, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, kojih već ima u južnim, jugozapadnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije, a kasnije posle podne i uveče biće ih i u ostalim predelima.

Najveća opasnost od razvoja veoma snažnih grmljavinskih oluja očekuje se na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Topličkog i Nišavskog okruga, a potom bi se oluje u jugozapadnoj ili zapadnoj visinskoj struji premeštale ka centralnim predelima Srbije, pre svega prema Šumadiji i Pomoravlju, ali i ka severnijim predelima, odnosno ka Kolubarskom okrugu, Mačvi i Sremu.

U predelima sa najintenzivnijim grmljavinskim procesima očekuju se veoma jaki gromovi, krupan grad i veoma obilni pljuskovi, a kako se bi se ovi procesi duže zadržavali nad istim područjem zbog slabih visinskih struja, palo bi i više od 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Maksimalna temperatura biće danas od 30°C na severu i zapadu do 35°C na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, u Beogradu do 32°C.

(Telegraf.rs)

Video: Nevreme tokom popodneva pogodilo Zlatibor: Počelo da tuče po kolima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA