Vreme čitanja: oko 4 min.

Moramo da razmišljamo o svojoj zemlji i budemo pripremljeni za svaki scenario: Vučić na obeležavanju Dana MUP

Vreme čitanja: oko 4 min.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu

  • 18
Aleksandar Vučić Dan MUP-a policije Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas centralnoj svečanosti povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije. Svečanost se održava u Nastavnom centru "Makiš", s početkom u 11.00 časova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u prisustvu ministra policije Ivice Dačića stigao na Makiš, gde mu je predat raport.

- Pripadnici unutrašnjih poslova, zdravo - rekao je predsednik.

Potom, usledila je i Himna Republike Srbije, koji je Vučić, pored Ane Brnabić i ministara ispratio.

Svečanost je zvanično otvorena

Srpska policija obeležava svoj Dan u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Prvaci glumišta, predstavili su istoriju našeg naroda kroz predstavu "Kad porastem biću žandarm".

Srednja škola unutrašnjih poslova Jakov Nenadović pored brojnih sekcija poseduje i hor, koji je izveo pesmu Gorana Vitića, "Ne dam".

Pomoćnik direktor policije Dragan Vasiljević uručio je srebrne medalje zaslužnim pripadnicima policije.

Ministar policije Ivica Dačić, je potom uradio isto, uručio srebrene medalje onima koji su život posvetili zaštiti Srbije i građana iste.

- Svim prisutnima želim da kažem da mi je veliko zadovoljstvo što ste se odazvali da obeležimo ovakav dan - rekao je Dačić.

Kako je potom istakao, on je zahvalan i zbog onih koji čak i ovom trenutku nisu na proslavi jer imaju bitnija posla, a to je obezbeđivanje mira.

- Policija je temelj našeg društva. Bilo je vreme kada država nije dovoljno vodila računa o policiji, ali to je iza nas. Želimo da se setimo i onih koji su dali život za našu zemlju. Nema jake zemlje bez jake policije i vojske. Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija biće i dalje jedan od najjačih stubova naše države i bezbednosti građana. Pozivam građane da budu ne samo prijatelji policije, već i partneri na zajedničkom poslu. Pozivam pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i policije da ne zaborave da su oni ti koji čine razliku između dobra i zla. Zato se svakoga dana setite svoje misije i jačajte ugled i poštovanje policije - rekao je ministar unutrašnjih poslova - rekao je on.

Dačić je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova mnogo uložilo u razvoj policije, jer je to ulaganje u bezbednosti i građane.

Potom, predsednik Srbije je uručio zlatne medalje onima koji su ostvarili najveće uspehe u policiji.

- Živimo u svetu u kojem nema sigurnosti i stabilnosti, nije moguće sagledati šta će se desiti do kraja godine, a tek ne kada je budućnost u pitanju. Zato moramo da razmišljamo o svojoj zemlji i da se pripremamo. Moramo da razumemo šta se dešava u svetu i da shvatimo gde je naše mesto. Policija je presudna kada je naša dešava u pitanju i veoma sam zadovoljan rezultatima - rekao je Vučić.

Kako je Vučić istakao, naši policijajci su bili iz svoj narod na Kosovu i Metohiji, gde su mnogi izgubili svoje živote.

- Molim Vas da ostanete takva narodna policija. Želim da se nikada ne ponovi da izručenje srpskih državljana u džakovima bude posao, jer znam da to niko ne želi. Borili ste se da sačuvate svoj obraz i obraz svoje države. Morate imati jednak obraz prema svima, nije bitno ko je kakve nacionalnosti - rekao je on.

Predsednik je potom dodao:

- Kupili smo dodatnu opremu za naše vatrogasce, i dva ruska aviona jer se klima menja. Uvek budite spremni na pomognete vašim komšijama. Želim da se zahvalim vašoj porodici jer oni najviše trpe što žrtvujete svoj život i nemate radno vreme. Hvala vam u ime svih građana. Budite spremni na težak period jer znam šta se dešava u svetu. Naša deca moraju bezbedno da idu u školu, i da gradovi i sela budu bezbedna za naše građane. Moramo da razmišljamo o svojoj zemlji i budemo pripremljeni za svaki mogući scenario. Posao MUP-a i svih rodova policije uvek je bio i biće još važniji, bezbednost svih građana od presudnog je interesa za Republiku Srbiju i verujem da ćete snažnije nego do sad taj posao obavljati na najbolji mogući način. Dobitnicima nagrada čestitam, svima čestitam praznik i želim vamdobro zdravlje, mnogo uspeha i beskrajno hvala za sve što činite za našu Srbiju .

Predsednik je istakao da se policija često predstavlja kao teroristička zajednica, ali da je to daleko od istine, jer je policija narodna policija.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, u sklopu obeležavanja Dana i slave Ministarstva i Dana policije, u 8.30 časova, položili su lovorov venac na spomen-obeležje ispred SIV-a 3.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

(Telegraf.rs)

Video: Kako se ljudi u Beogradu rashlađuju tokom leta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    23. jun 2024 | 11:27

    Vučić uvek posvećuje veliku pažnju našoj policiji,jer oni su stub društava.

  • Caca

    23. jun 2024 | 11:14

    I naša Vojska i nasa policija zaslužuju da se sa njima ponosimo!

  • Caca

    23. jun 2024 | 11:08

    Velika svečanost i čestitamo im ovaj njihov dan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA