Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Dačić: Velika zahvalnost svim policajcima koji su u našoj istoriji davali živote za budućnost Srbije

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar je izjavio i da to sećanje mora biti i konkretizovano, da porodice žrtava treba da budu deo familije Ministarstva unutrašnjih poslova i uopšte, briga cele države Srbije

  • 1
Ivica Dačić polaganje venca dan MUP-a Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, povodom obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije, položio je jutros lovorov venac u Novom Beogradu na spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

- Ovde ispred spomenika svim policajcima i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su izgubili život prilikom vršenja svoje službene dužnosti, odajemo počast svake godine. Naša je obaveza da se njihova žrtva ne zaboravi, jer samim tim dajemo primer za buduće generacije da je policija tu da zaštiti narod, građane i da će uložiti sve za bezbedniju sadašnjost i budućnost građana Srbije - istakao je ministar Dačić.

Ministar je izjavio i da to sećanje mora biti i konkretizovano, da porodice žrtava treba da budu deo familije Ministarstva unutrašnjih poslova i uopšte, briga cele države Srbije.

- Velika zahvalnost svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u našoj dugoj istoriji, istoriji koja je duga više od dva veka, davali najvrednije što su imali, svoje živote za budućnost Srbije - poručio je ministar Dačić.

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u Beogradu i Valjevu. Pomoćnik direktora policije i načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić i komandant Žandarmerije Saša Kosović položili su venac na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Venac na spomen-ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položili su pomoćnik direktora policije - načelnik UKP Ninoslav Cmolić i v. d. pomoćnika ministra - načelnika SIKT Milan Žižović.

Takođe, na Novom groblju, pomoćnik direktora policije Dejan Luković položio je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću. Venac na spomen-obeležje, memorijalni zid u Palati Srbija, položili su pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević i komandant SAJ-a Spasoje Vulević. Načelnik PU u Valjevu Vlada Jerinić položio je venac na spomenik Jakovu Nenadoviću.

Ministar Dačić sa saradnicima prisustvovao je i sečenju slavskog kolača povodom obeležavanja slave Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se nizom manifestacija širom Srbije u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine, u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Apel policije zbog visokih temperatura: Koristite samo uređena kupališta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Policija

    23. jun 2024 | 10:53

    Kada bi bile vece plate za radna mesta sa srednjom skolom.I kada bi se nocni rad placao vise.Za mesec dana rada 12/24/48 za nocni rad se dobija oko 4.000.To je zaista malo, a sta znaci raditi nocne smene gde se zdravlje.narusava.Zasto se to ne poradi po tom pitanju i jos bez beneficije a odgovornost za ceo grad Beograd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA