Niška policija sugrađanima priredila spektakl povodom Dana MUP-a

 
D. K.
D. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Policija je u Tvrđavu dovezla veći broj patrolnih, bornih vozila i motocikala koja su privukla veliku pažnju malih posetilaca

Više stotina Nišlija, među kojima je bilo najviše mališana, uživalo je danas u Tvrđavi u događaju koji su im povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, priredili pripadnici niške Policijske uprave, Uprave za vanredne situacije i Žandarmerije.

Da bi manifestaciju učinili zanimljivijom, u Tvrđavu su stigli i glumci niškog Pozorišta lutaka, a svojim prisustvom događaj su podržali i niški Crveni Krst, Dom zdravlja i Školska uprava.

Policija je u Tvrđavu dovezla veći broj patrolnih, bornih vozila i motocikala koja su privukla veliku pažnju malih posetilaca. Na zadovoljstvo dece, kroz Tvrđavu su odjekivali zvuci policijskih sirena a mališani su sa zadovoljstvom prihvatali ponudu policajaca da uđu u vozila ili sednu na njihove motocikle. Posebno su im zanimljivi bili pripadnici Žandarmerije, naročito oni sa maskama na licu koje građani prepoznaju kao učesnike najrizičnijih policijskih akcija.

Policajci su deci delili balone i stavljali ih na ziplajn što su deca dočekivala radosnim uzvicima. Kroz Tvrđavu su se šetali glumci iz Lutkarskog pozorišta obučeni kao likovi iz omiljene dečje serije “Patrolne šape”. Takođe, tokom manifestacije građani su imali priliku da vide sredstva koja policija koristi u svom radu a posebno im je bio zanimljiv forenzički tim koji koristi najnovija naučna dostignuća u rešavanju krivičnih dela.

Centralna manifestacija obeležavanja Dana MUP -a biće održana sutra u Beogradu. Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu kada su srpski žandarmi imali presudnu ulogu u sukobima kod Čukur česme tokom rata za oslobođenje od Turaka.

(Telegraf.rs)

Video: "Fokus akcije biće na otkrivanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa u toku vožnje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA