Vreme čitanja: oko 1 min.

Medved polomio košnice Darku u Staparima: Meštani se plaše, danima ga viđaju po selu

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

I drugi pčelari su primetili medveđe tragove u pčelinjaku

  • 1
Medvedi, košnice, med Foto: RINA

30Košnice pčelara Darka Jeftića iz Stapara po drugi put su juče bile su na udaru medveda. Tri je već uništio i ramove svuda razneo po livadi. U ovom selu strahuju i za bezbednost, posebno starijih ljudi koji žive sami.

Pojeo je saće i sve ramove istreso po livadi. Nije mi svejedno. Kuća u kojoj živi moja majka je na 50 metara od pčelinjaka, kod stare železničke stanice i ona mi je juče ujutro javila šta je medved učinio tokom noći. Imam u dvorištu vučjaka, ali se očigledno ne plaši ničega – ispričao je Darko za portal Infoera.rs.

I drugi pčelari u Staparima su na mukama su, jer su primetili medveđe tragove u pčelinjaku. Košnice već sele kako medved ne bi napravio haos i uništio sve. Tako i Darko koji pčelari desetak godina kaže da mora da seli košnice, jer se medved navadio i hoće i preostalih dvadesetak košnica da dokusuri.

Da li ovaj ili neki drugi meda, od prošle godine se "vrzma“ po Staparima. Jedan bračni par koji je sa decom išao iz sela u Užicu video ga je prošle godine na putu, bežao im je sto metara ispred auta i zatim skrenuo u šumu. I lovci su ga kamerom "hvatali", ali za sada nema hajke, a valjalo bi i da se medved locira, jer je očigledno u potrazi za hranom.

(Telegraf.rs)

Video: Ruski bokser sparinguje sa medvedom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ksiii

    22. jun 2024 | 08:15

    Ma kakva hrana kad je u, ovo doba godine, u sumi ima dovoljno, nego mu tu lakse da napravi ljudima haos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA