≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sead i Enes su heroji iz Pazara, spasili ženu od utapanja u Ulciju: "Bila je potopljena i bez znakova života"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Panična vika prekinula ga je, kako kaže Sead, u razgovoru sa prijateljem sa kojim je sedeo u restoranu i pio kafu

  • 4
Ulcinj, Sead Bihorac, Spasao život ženi na plaži Foto: Shutterstock, Sead Bihorac - Privatna arhiva

Velika plaža u Ulcinju juče je mogla postati mesto tragedije da dva hrabra Novopazarca nisu pritekla u pomoć i hitrom reakcijom spasila ženu koja je izgubila svest dok je bila u vodi. Sead Bihorac i Enes Avdović  su heroji kojima se ponosi Novi Pazar, a za Telegraf.rs Sead je ispričao šta se dogodilo juče u Ulcinju i otkrio u kakvom je stanju žena koju su spasili.

Panična vika prekinula ga je, kako kaže Sead, u razgovoru sa prijateljem sa kojim je sedeo u restoranu i pio kafu.

- Taman što sam seo u restoran da popijem kafu sa drugarom i onako, gledamo u vodu. Tada vidimo momka koji doziva iz vode i panično se dere se gledajući ka nama. Viče "brate, brate, brate", ja se okrenem iza mene jer sam pomislio da zove nekog njegovog da se kupa i tada vidim da nema nikoga. Kad sam malo bolje pogledao, shvatio sam da on se bori sa nekim u vodi i da mu je poneslatlo snage jer su bili poprilično daleko od obale - priseća se Sead.

Nije se premišljao i skočio je sa terase restorana pravo u vodu, a onda video potresnu scenu. U vodi je, kako kaže Sead, ležala žena od oko 60 godina bez svesti i potpuno potopljena.

- Ja samo skocim sa tarase restorana i pravo u vodu. Kad sam stigao do njega, on nije više imao snage jer žena koja se davila ima preko šezdeset godina. Bila je bez svesti i potpuno potopljena, bez znakova života.  Tada sam je ja uzeo rukom za struk i podigao izvan vode vukao ka obali. Kada smo stigli do obale, obojica smo pali sa njom na kolena. Bila je teška, pomislio sam da je mrtva. Odmah sam je obalio na leđa i jako svojom rukom udario u prsa, ona je tad ispovraćala vodu i došla svesti. Odmah, kroz deset minuta stigla je hitna pomoć - priča Sead.

Muškarac koji se borio sam na početku da ženu izvuče iz vode, Enes Avdović, bio je sa svojom ženom koja mu je takođe pokušala da mu pomogne, priča Sead.

Ekipa hitne pomoći rekla je da je žena za koju su se borili trenutno u dobrom stanju, otkriva Sead.

- Nakon svega, ja se nisam čuo sa njom, ali su ljudi koji rade na hitnoj rekli da je dobro - ističe.

O svojoj bezbednosti nije razmišljao već je pomislio, kako kaže, da bi njegova majka szutra mogla da se nađe u takvoj situaciji.

- Nisam razmišljao o svom životu i svojoj sigurnosti jer sutra možda moja majka može da se nađe u takvoj situaciji. Kada smo stigli do obale i obalili je na leđa i kada sam video da je otvorila oči, u tom trenutku da mi je neko dao ceo dunjaluk nebi me više obradovalo nego to da smo Alahovom voljom spasili jedan život - poručio je Sead.

(Telegraf.rs)

Video: Spasioci tragaju za muškarcem u jezeru Beli kamen kod Sremske Mitrovice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA