Vreme čitanja: oko 2 min.

Danas je najtopliji dan u Srbiji: Doktorka iz beogradskog doma zdravlja ima važan savet za sve građane

Vreme čitanja: oko 2 min.

U ovom periodu godine, kako kaže dr Milošević za Telegraf.rs, najčešće tegobe zbog kojih se pacijenti javljaju su respiratorne i gastrointestinalne

  • 3

U Srbiji je danas najtopliji dan, a prema prognozi RHMZ-a temperature će rasti i do 40 stepeni. Dr Dragana Milošević iz Doma zdravlja Voždovac, poručila je svim građanima da danas ne izlaze iz domova u periodu između 10 i 18 časova, da se što više hidriraju, a poseban savet imala je za hronične pacijente.

Kako je naglasila, dosta tečnosti, lagana hrana, a pre svega ostanak u domu tokom visokih temperatura važan je za sve građane, a posebno za hronične pacijente.

- Kada su ovako visoke temperature ne treba izlaziti bez preke potrebe napolje. Takođe je važno da svi građani uzimaju svoju terapiju koju inače redovno uzimaju - izjavila je Milošević za Telegraf.rs i istakla da je hroničarima u ovom periodu teško.

- Kada su visoke ili niske temperature, a sada su enormnmo visoke, hronični pacijenti moraju da uzimaju zaista redovno svoju terapiju, da prate simptome svog organizma, izbegavaju izlaske i slušaju savete lekara - naglasila je i dodala da su lekari tu da im daju savet i upute na pravu adresu.

toplotni udar Foto: Shutterstock

U ovom periodu godine, kako kaže dr Milošević, najčešće tegobe zbog kojih se pacijenti javljaju su respiratorne i gastrointestinalne.

- Respiratorne i gastrointestinalne tegobe se uglavnom sada jaljaju sa visokim ili niskim pritiskom. Mi smo tu da pacijetima damo savet, pomognemo i uputimo šta treba da se uradi - izjavila je doktorka za Telegraf.rs

Ona podseća da je važno na vreme se javiti lekaru, i dodaje da će svi pacijenti kojima nije dobro biti odmah primljeni i pregledani, a da svaki pregled zavisi od prioriteta.

- Svaki pregled zavisi od prioriteta. Ako nekome nije dobro, naravno, biće primljen odmah i pregledam od strane lekara, izabranog ili lekara koji je u smeni, nikako ne može da se vrati. Za sve ostalo može da se zakaže pregled i kontrola u dogovoru sa svojim izabaranim lekarom i to je jedni način da naši pacijenti budu zadovoljni i da budu pregledani - poručila je doktorka iz DZ Voždovac.

(Telegraf.rs)

Video: Krpelji su najaktivniji u ovo doba godine, obavezan samopregled nakon boravka u prirodi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😡

    21. jun 2024 | 13:14

    Promenila 2 autobusa,prepuni a KLIMA NE RADI. Vazno da se buzdovani voze limuzinama sa klimom a mi da kolabiramo u prevozu koji ide na 20 minuta

  • Zika

    21. jun 2024 | 12:38

    Velika vrućina. Pridrzavati se savete lekara

  • Dragan

    21. jun 2024 | 14:41

    Koliko brinete o narodu niko da flasicu vode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA