Vreme čitanja: oko 1 min.

Bezbedan saobraćaj za sve: Edukativni projekat 'Igra je za decu, dečiji život nije igra'

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bezbednost dece u saobraćaju česta je briga svakog roditelja. Statistika o saobraćajnim nezgodama u kojima su deca ugrožena je zabrinjavajuća i svesni smo da moraju imati vezan pojas makar se i vozili pozadi. Ali šta ćemo u slučajevima kada su deca previše mala da bi samostalno sedela?

  • 0
Mol Srbija Foto: Promo

Moramo da računamo na efektivnost sigurnosnih sedišta. Zabrinutosti ne pomaže ni činjenica da je bez predznanja i iskustva postavka samog sedišta izuzetno teška. Da li će dete da bude napred ili pozadi? Je l’ treba da gleda u sedište ili u put? Šta ako mu bije sunce u oči? Šta ako ugao nije dobar? Je l’ dovoljno da ga fiksiram samo sigurnosnim pojasem? Sve i da postavka iz prve bude uspešna ostaje pitanje – da li je dovoljno sigurno?

Demonstracija pravilnog postavljanja dečijeg auto sedišta Foto: Promo/ Miloš Manojlović

Kako bi podigle svest o pravilnom postavljanju i korišćenju dečijih auto-sedišta, MOL Serbia i Agencija za bezbednost saobraćaja već šest godina sprovode zajednički edukativni projekat pod nazivom "Igra je za decu, dečiji život nije igra" koji za cilj ima da pruži neophodno znanje kako da zaštitite svoje najmlađe tokom vožnje, čineći saobraćajnu sredinu sigurnijom za njih. Ovaj projekat neprestano raste, udvostručujući broj radionica o pravilnoj upotrebi dečijih auto sedišta, čime se doprinosi boljoj edukaciji roditelja i preventivnom delovanju kako bi se izbegle potencijalne nezgode.

U periodu od 20. juna do kraja avgusta, biće organizovano 20 besplatnih edukacija na MOL Serbia servisnim stanicama u Beogradu, Kruševcu, Subotici, Kraljevu, Pančevu, Aranđelovcu, Novom Sadu, Svilajncu, Knjaževcu, Kragujevcu, Šapcu, Leskovcu, Odžacima, Loznici i Nišu. Imaćete priliku da proverite ispravnost i pravilno postavite dečija auto-sedišta uz podršku stručnih savetnika.

Biljana Mališić Jut direktorka maloprodaj Mol Serbia i Branko Stamatović vd direktora ABS Biljana Mališić Jut direktorka maloprodaj Mol Serbia i Branko Stamatović vd direktora ABS/ Foto: Promo/ Miloš Manojlović

Interaktivni pristup uključuje i kratak kviz od svega tri pitanja o pravilnoj upotrebi dečijih auto-sedišta. Nakon svake radionice dodeljuje se po 3 dečija auto sedišta i po 3 MOL kartice za gorivo u iznosu od 4.000 dinara!

Zato trk na MOL pumpu gde ćete moći da uživate u besplatnim radionicama iz kojih ćete izvući korisne savete kako da zaštitite svoje najmlađe, a potencijalno i osvojite vredne nagrade!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA