Vreme čitanja: oko 2 min.

Roglić: Preliminarni rezultati na Hemijskom fakultetu 25. juna, konačna rang lista 2. jula

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hemijski fakultet, i pojedini fakulteti su proceduru prijavljivanja započeli su elektronski i pre zvaničnog početka roka

  • 0
Hemijski fakultet, curenje gasa Foto: Marko Jovanović

Prijavljivanje kandidata za prvi upisni rok na 31 fakultet Univerziteta u Beogradu koje je počelo u sredu, trajaće do 22. juna, a prijemni ispiti će biti organizovani u periodu od 24. do 28. juna.

- Prvi upisni rok na 31 fakultetu Univerziteta u Beogradu počeo je juče prijavljivanjem kandidata, a prijavljivanje kandidata za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije primaće se do subote 22. juna - rekao je za Tanjug Goran Roglić, dekan Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Hemijski fakultet, i pojedini fakulteti su proceduru prijavljivanja započeli su elektronski i pre zvaničnog početka roka.

On je dodao da se kandidati prijavljuju i donose dokumenta.

- Većina fakulteta je imala mogućnost elektronske prijave, nakon toga je verifikacija prijave. Kandidati moraju da donesu overene fotokopije svojih dokumenara, to su svedočanstva, izvod iz matične knjige roðenih, uverenje o državljanstvu i uplatnica da su uplatili za pristupanje upisu na fakultet - rekao je Roglić.

Prijemni ispiti na 31 fakultetu našeg Univerziteta biće organizovani u periodu od 24. do 28. juna.

- Rok za objavljivanje preliminarnih rang lista je 1. jul, od kada počinje da teče i rok za podnošenje primedbi. Rok za objavljivanje konačnih rang lista primljenih na svim fakultetima je 8. jul, a upis će biti realizovan u periodu od 8. do 12. jula - rekao je Roglić.

On je naveo da će Hemijski fakultet imati preliminarne rezultate već 25. juna i nakon toga slede dva kruga žalbe, prvo komisiji, pa dekanu.

- Očekujemo da ćemo 2. jula imati konačne rang liste. Na 107 studijskih programa za osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije otvoreno je 15.283 mesta, od čega na budžetu 9.778, a samofinanasirajućih 5.505 - napomenuo je on.

Prvog dana na nekoliko studijskih programa već je prijavljeno više kandidata nego što ima slobodnih mesta, to su fakulteti za koje tradicionalno vlada i najveće interesovanje Fakultet organizacionih nauka, ETF, Mašinski, Graðevinarstvo na Graðevinskom, studijski program Psihologija na Filozofskom, rekao je Roglić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ovako izgleda prijemni za Srednju stručna Vojanu školu: Učenica otkrila kako se spemala za prijemni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA