≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možda si baš ti koji ovo čitaš spas za Mariju, koja boluje od leukemije: Molim te, pomozi mi da se vratim kući

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za Mariju nema podudarnog davaoca u svetskom registru

  • 1
Marija Petronijević Foto: Društvene mreže

Leskovčanka Marija Petronijević oglasila se potresnim apelom iz bolnice u kojoj se bori protiv akutne leukemije.

"Ja sam Marija Petronijević, imam akutnu leukemiju, neophodna mi je transplantacija matičnih ćelija. Za mene nema davaoca u svetskom registru".

"Udata sam, imam 32 godine, mama sam dve devojčice, ćerka sam, sestra, tetka. Sada se za mene podudaran davalac traži u Srbiji. Kako mi je objašnjeno, on ili ona najverovatnije je u našoj zemlji. Ne mogu da znam ko je to".

"Ipak. imam nešto da mu kažem, ja želim da živim, ja želim da moja deca rastu uz oba roditelja, da budem tu za svoju porodicu, ti to možeš da mi omogućiš! Potrebno je samo da daš uzorak krvi i da meni ili nekom drugom poput mene budeš život. Imam nešto više od mesec dana, molim te, pomozi mi da se vratim kući", apelovala je ona.

Ukoliko želite da date krv za Mariju to možete učiniti i u ostalim gradovima u Srbiji, u institutima, zavodima i službama za transfuziju krvi, ali i na terenima gde god da su ekipe za dobrovoljni davanje krvi.

Marija je medicinska sestra i sve do 16. februara, kada joj je dijagnostifikovana leukemija, radila je u operacionoj sali urologije u OB Leskovac.

Ćerkica na dijagnostici

Priča o Mariji Petronijević, majci dve devojčice, Une (7) i Danke (5) čiji su se životi odjednom pretvorili u borbu protiv nečeg što je veće od njih samih.

"Sve je krenulo u decembru, Dankini rezultati su bili katastrofa, sumnjaju na distrofiju mišića. Sad je trenutno na ispitivanju, potvrđena je toksoplazmoza pa ćemo dalje da vidimo šta će lekari da urade, to je tako krenulo sa njom, od stresa i svega toga što se sa njom izdešavalo ja sam došla u ovakvu situaciji u kakvu sam došla. 16. februara mi je dijagnostikovana akutna leukemija i od tada kreće moja borba, ne samo moja, već i borba supruga i celokupne porodice. Nažalost, šta da radimo, borimo se", ispričala je Marija ranije za Jugmediu.

Njen svet se okrenuo naglavačke. Suprug je sa starijom devojčicom u Tiršovoj, dok je Marija sama sa Unom, čekajući da jedan od nas bude donor koji je kompatibilan sa njom.

(Telegraf.rs)

Video: Borba sa leukemijom Aleksandri je promenila detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    20. jun 2024 | 09:03

    Objavite, ko sve može dati matične ćelije, od koliko do koliko godina, koliko krvi se uzima i ima li veze sa krvnom grupom????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA