Vreme čitanja: oko 1 min.

"Naopaka" svetiljka u Nišu: Umesto da osvetljava ulicu, okrenuta ka noćnom nebu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetiljka je pored stabla čija bujna krošnja pokriva neobičan položaj lampe, pa se ovaj problem ne uočava odmah

  • 0

U Prijezdinoj ulici u Nišu ulična svetiljka postavljena je naopako, umesto da osvetljava ulicu ona "gleda" noćno nebo. Građani ističu da i kada bi bila okrenuta prema ulici, od krošnje drveta ne bi mogla da osvetli taj deo ulice, pišu Južne vesti.

Svetiljka se nalazi pored stabla čija bujna krošnja pokriva neobičan položaj lampe, pa se ovaj problem ne uočava odmah, a građani tvrde da je bizarno da je okrenuta naopako, kao i to da je nemoguće da radnici "Parking servisa" to nisu primetili odmah.

Takođe, navode i to što smatraju da krošnja pravi problem, da to nije apel da se drvo poseče, već da se više vodi računa kako se signalizacija postavlja.

- Da se razumemo, ja nisam za seču stabala i neshvatljivo je da bi trebalo da biramo da li želimo svetlo noću ili zelenilo. Hoćemo i jedno i drugo i mislim da nije problem da se o tome unapred razmišlja. Toliko je primera u gradu da krošnja prekriva čak i semafore. Neverovatno je da ništa ne mogu da urade kako treba. - kaže jedan Nišlija za Južne vesti.

Novinari Južnih vesti pitali su kako je došlo do greške i kada će svetiljka biti okrenuta niški JKP Parking servis, čija je nadležnost, između ostalog i postavljanje ulične rasvete u gradu.

(Telegraf.rs)

Video: Komšija bacio veš mašinu sa 13. sprata: Užasnuti prolaznici u neverici gledali u nebo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA