Vreme čitanja: oko 1 min.

Starović dodelio ključeve stanova korisnicima socijalnog stanovanja

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebna vrednost objekta je, kako je naveo, izražena dimenzija održivosti, za razliku od nekih ranijih projekta koji su podrazumevali socijalna stanovanja i koji nisu bili održivi na duži rok

  • 1
HRVATSKA JASENOVAC STAROVIC Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović dodelio je danas u Valjevu ključeve 20 stanova korisnicima socijalnog stanovanja u okviru programa "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" .

Tom prilikom Starović je ukazao da je 360 stambenih jedinica podeljeno u sklopu realizacije ovog programa, sa preko 1.000 korisnika, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako je naveo, ovakav model partnerstva, uz saradnju nadležnih resora Vlade Srbije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, UNOPS-a i lokalne samouprave, pokazao se uspešnim.

Starović je istakao da je zgrada izgrađena uz podršku poreskih obveznika država članica Evropske unije i uz značajnu kontribuciju koju su obezbedili građani Valjeva.

Posebna vrednost objekta je, kako je naveo, izražena dimenzija održivosti, za razliku od nekih ranijih projekta koji su podrazumevali socijalna stanovanja i koji nisu bili održivi na duži rok.

Socijalno stanovanje, uz mere pomoći pri zapošljavanju i samozapošljavanju, opremanje stanova, mere psihosocijalne podrške i preventivne zdravstvene preglede, čini paket održivosti i to je slučaj sa svim drugim zgradama, njihovim korisnicima koji su imali priliku da se usele u svoje stanove u sklopu ovog projekta, čija je vrednost 27 miliona evra, istakao je Starović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobro i lose

    19. jun 2024 | 18:11

    Bravo za podrsku i inkluziju koju su omogucili.Ali nasa drzava te dodeljene stanove mora i da odrzava i placa upravnike zajednicke troskove zgrade i dr a ne da mi curi odozgo iz stana socijalnog skucaja koji nema da plati opravku i urnise moj stan a niko nije nadlezan, plus ostali stanari placaju za 2 stana u zgradi sve zajednicke troskove i za njih kojima je drzava dala kao socijalno ugrozenim stsn koji ne mogu da odrze a drzava se pravi luda dok je tuzis pa jos par godina cekas pare a za to vreme svoj poplavljeni stan ne mozes da srefis ili prodas.E pa kad velikodusno dodeljujete stanove od para EU pomozite bar drzavnim parama da se odrzavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA