≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kad vidite ovaj snimak, naježićete se! To je naša vojska: Otkrivamo detalje konkursa za specijalne jedinice

Vreme čitanja: oko 3 min.

Potpukovnik Milan Sužuković otkrio je koje uslove budući kandidati za specijalne jedinice Vojske Srbije treba da ispune da bi se prijavili na konkurs

  • 18

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" koji je otvoren do 31. jula.  Šta je uslov da konkurišete za 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" i kako izgleda postupak selecije i selektivna obuka otkrio je potpukovnik Milan Sužuković.

Prijave za konkurs za 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre", mogu podneti svi zainteresovani državljani Republike Srbije do 30. godina starosti, koji su spremni da dokažu hrabrost, spremnost, odgovornost i patriotizam i da stoje u redovima najboljih.

Potpukovnik Milan Sužuković otkrio je koje uslove budući kandidati za specijalne jedinice Vojske Srbije treba da ispune da bi se prijavili na konkurs.

- Kandidati moraju ispuniti osnovne uslove konkursa, a to je da su punoletni građani Republike Srbije, da nisu stariji od 30 godina, da se protiv njih ne vodi krivični postupak, da nisu osuđivani na zatvorske kazne i da su bezbednosno podobni za prijem u jedinicu - poručio je potpukovnik i naglasio da kandidati moraju da budu plivači, a da sve ostale uslove konkursa mogu videti na sajtu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Svi koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

Potpukovnik Sužuković je budućim kandidatima približio način selekcije za specijalne jednice Vojske Srbije, a neustrašivi pripadnici ovih jedinica demonstrirali su delovanje u najrizičnijim situacijama kao što su teroristički napadi, talačke krize i druge.

- Svi prijavljeni kandidati kojima je ispravna dokumetacija biće podvrgnuti lekarskim pregledima. Nakon toga biće upućeni na psihološka testiranja, uradiće se fizička provera, a nakon toga i bezbednosna provera. Svi kandidati koji zadovolje te uslove mogu se priključiti selektivnoj obuci. Selektivna obuka podrazumeva osnovnu vojničku obuku u trajanju od tri nedelje kojoj će prisustvovati svi kandidati, a mogu se prjaviti i kanidati koji su služili vojni rok, oni koji nisu i oni koji su služili vojni rok bez oružja. Svi kandidati će u prve tri nedelje proći osnovnu vojničku obuku, a nakon toga polažu zakletvu i pristupaju selektivnoj obuci u trajanju od sedam nedelja - poručio je.

72. brigada je jedna od najelitnijih jednica Vojske Srbije u koje idu samo odbarani, a potpukovnik Sužuković je obasnio po čemu je ona posebna.

- 72. brigada za specijalne operacije je jedinica koja je namenjena za izvođenje širokog spetra vojnih operacija. Ona izvodi protvteroristički, protivpobunjeničke, diverzantske, protvdiverzantske operacije. Takođe može izvršavati sve operacije na kopnu, na vodi, pod vodom i iz vazduha i tako kompleksno obučeni pripadnici mogu se nositi sa svim nedaćama i izazovima koji se ispred njih stavljaju - istakao je potpukovnik.

Izuzetna je čast, ističe potpukovnik Sužuković, stajati rame uz rame sa najboljima od najboljih i zajednički se sa njima usavršavati, izgrađivati i održavati sistem bezbednosti Republike Srbije i svih njenih građana.

Kontinuirana obuka i usavršavanje, kao i rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem budućnost su onih koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije.

Kandidati detaljne informacije o konkursu za prijem u specijalne jedinice mogu pronaći na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/konkurs-za-specijalne-jedinice-vojske-srbije

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda jedan dan u redovima specijalnih jedinica srpske vojske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. jun 2024 | 10:22

    Samo se reklamiraju a niko nece da ide tamo....nismo ludi

  • ...

    22. jun 2024 | 09:54

    Jako lepo.I ja cu da se prijavim iako sam zensko jer obozavam Srbiju i sav srpski rod sirom sveta.Zivela Srbija i njena vojska.

  • Sibin

    22. jun 2024 | 09:55

    Predstava za narod. Sta ce nama vojska kad smo okruzenu nato paktom????!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA