Vreme čitanja: oko 1 min.

Đukić Dejanović poželela učenicima Prve OŠ u Valjevu uspeh na završnom ispitu

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka je istakla da je prvi dan završnog ispita protekao u najboljem redu i izrazila očekivanje da će tako biti i danas

  • 0
Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović radovi na izgradnji vrtića Čačak Zablaće i Osnovna škola Vladislav Petković Dis Foto: Tanjug/Branko Lukić/bs

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović posetila je danas Prvu osnovnu školu u Valjevu i učenicima koji u okvriru završnnog ispita polažu test iz matematike poželela sreću i dobre rezultate.

Đukić Dejanović je izrazila uverenje da jučerašnji test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika nije biio težak i dala savete učenicima i za polaganje testa iz matematike, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

"I danas pažljivo rešavajte zadatke i imate poverenje u znanje koja ste stekli u toku školovanja. Uverena sam da ćete sve što ste naučili i primeniti. Radite bez treme. To je vrlo važno", poručila je ministarka učenicima.

Ministarka je istakla da je prvi dan završnog ispita protekao u najboljem redu i izrazila očekivanje da će tako biti i danas.

Podsetila je da će učenici u četvrtak polagati jedan od predmeta koji su izabrali između biologije, istorije, geografije, hemije i fizike, kao i da se najveći broj učenika opredelio za geografiju, dodaje se u saopštenju.

Ministarka je zahvalila učenicima i roditeljima, kao i zaposlenima u osnovnim školama, na razumevanju i podršci u ovom važnom procesu.

Završni ispit polažu učenici koji su završili osmi razred i odrasli koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, dodaje se u saopštenju.

Preliminarne rezultate za sva tri testa učenici će moći da vide 22. juna, a konačne 25. juna, u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna 2024.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA