≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polomili mobilijar, čupali drveće, grafitirali stanice! Pogledajte kakav haos su turisti pravili po Zlatiboru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz tog razloga apelovali su iz KJP "Zlatibor"

  • 8
zlatibor, vandalizam Foto: KJP Zlatibor

Proteklih dana na Zlatiboru, ali i u Čajetini, primećen je vandalizam građana, turista, prolazinika, što dokazuje polomljen mobilijar, pečurka, izgrafitirana autobuska stajališta, počupane sadnice tek zasađenog drveća.

Iz tog razloga apelovali su iz KJP "Zlatibor".

-Očuvanje javne imovine je od suštinskog značaja za kvalitet života u našoj zajednici. Javna imovina, uključijući parkove i parkovski mobilijar, igrališta i sve druge infrastrukturne elemente, pripada svima nama i služi za poboljšanje svakodnevnog života svih sugrađana - navode u KJP Zaltibor.

Ističu da se dešavaju incidenti kojima se pokazuje da se naša zajednička boraba ne tretira uvek sa dužnim poštovanjem.

- Vandalski čin koji se dogodio prethodnih dana na više lokacija rezultirao je značajnom štetom, uključujući uništenje dve drvene pečurke u parku naselja Đurkovac, ispisivanje grafita na tek saniranim autobuskim stajalištima u Čajetini, vađenje sadnica sezonskog cveća u tržnom centru na Zlatiboru, kao i lepljenje izbornih plakata na komunalne posude i reciklažna ostrva. Popravka ove štete će zahtevati značajne resurse koji su mogli biti bolje iskorišćeni za unapređenje naše zajednice – naveli su KJP "Zlatibor", ali i pozvali sve građane na saradnju i odgovorno ponašanje kako bi zaštitili i sačuvali javnu imovinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kratko i jasno

    19. jun 2024 | 09:35

    Ja ne znam dokle će se tolerisati destruktivno ponašanje omladine.. Drakonske kazne roditeljima i društveno koristan rad prekršioca. Očigledno da nekom odgovara da se ponovo pravi!

  • Lord

    19. jun 2024 | 10:57

    Ima li kamera tu,nadjite ko je,pa derite kozu sa ledja,jedini nacin.Pa kad roditelji moraju da prodaju stan ili kucu da saniraju stetu,ostali ce se valjda nauciti pameti...

  • Драган

    19. jun 2024 | 09:07

    Докле ће ТИТОИЗАМ -АНТИСРБИЗАМ владати у Србији ???Зато се и непризнаје ТИТОИСТИЧКИ ТЕРОРИЗАМ НАД СРБИМА (1914, Мачва ,усташки( Тито је био са њима)између два рата , за време рата и после рата ???Оплакујемо све невине жртве ,са правом ,сем ТИТОИСТИЧКЕ ! ДОКЛЕ ???Знам да нећете објавити .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA