≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obeležen Dan službe vazdušnog osmatranja i javljanja

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povodom praznika, sumirani su rezultati rada, uručene nagrade najistaknutijim pripadnicima 126. brigade VOJIN i položeni venci na spomen - obeležje u kasarni

  • 1
Dan službe vazdušnog osmatranja i javljanja Foto: MORS

Dan službe vazdušnog osmatranja i javljanja, svečano je danas obeležen u kasarni Banjica u znak sećanja na 18. jun 1915. godine kada je izdato naređenje da se oforme stalne signalne stanice radi označavanja pravca leta neprijateljskih aviona.

Povodom praznika, sumirani su rezultati rada, uručene nagrade najistaknutijim pripadnicima 126. brigade VOJIN i položeni venci na spomen - obeležje u kasarni kojim ova jedinica čuva uspomenu na poginule u NATO agresiji 1999. godine.

Svečanost je bila prilika da se apostrofira unapređenje osposobljenosti profesionalnog sastava i uvođenje u upotrebu novih sistema automatizacije i najsavremenijih radara velikog dometa.

Svečanosti su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, predstavnici jedinica VS, SPC, organa lokalne samouprave i institucija sa kojima brigada sarađuje.

Pripadnici 126. brigade VOJIN su danas obeležili i krsnu slavu jedinice — Svetog Prepodobnog Petra Koriškog.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Evo ko ga prizvodi i kakva mu je ubojna moć: Ovo je dron samoubica koji koristi Vojska Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA