Festival zdravog duha za vikend u Ovčar banji

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Osim sportskih događaja u okviru Festivala organizuju se i muzički nastupi ali i edukativne, ekološke radionice

Četvrti po redu Festival zdravog duha održaće se od 21. do 23. juna u Ovčarsko-kablarskoj klisuri u okviru koga će se održati atletska trka pod nazivom "Mala Sveta Gora", kao i planinska trka "OK Trip Trail".

Direktor ovogodišnjeg festivala Ivan Čvrkić, kaže da se manifestacija tokom godina razvijala, kao i da je njen osnovni cilj promovisanje zdravih stilova života i promocija Ovčarsko-kablarske klisure kao jednog od najlepših delova grada Čačka.

Kako je rekao na prošlogodišnjem Festivalu učešće su uzeli takmičare sa šest kontinenata.

"Zanimljivo je da je Festival od samog početka međunarodnog karaktera i ove godine nam nije bio primarni cilj da ponovo dovodimo takmičare sa šest kontinenata. Ipak, sa ponosom mogu da kažem da će učešće uzeti takmičari iz 13 zemalja. Tu je i preko 40 opština i gradova iz cele Srbije", rekao je Čvrkić i dodao da ove godine najmlađi učesnik festivala ima četiri godine, a najstariji 92 godine i trčaće trku od 10 kilometara.

Ovogodišnji Festival se sastoji iz tri sportska događaja - V. atletske trke "Mala Sveta Gora" koja će imati tri trke, na pet, 10 i 21 kilometar, IV. planinske trke "OK Trip Trail" koja će imati tri deonice i Multimix Sport koja podrazumeva kros akvatlon i akvatlon.

Festival startuje sa dečijom trkom dugačkom simboličnih 200 metara na kojoj će moći da učestvuju predškolci i osnovci, a biće upriličena i trka trudnica, za kojom sledi trka namenjena osobama sa invaliditetom sa ili bez pratnje.

"Želimo sportski program da proširimo, obogatimo i da se obratimo svim članovima naše zajednice da uzmu učešće. Posebna draž trke `Mala Sveta Gora` jesu porodice koje zajedno uzimaju učešće i to jedan prepoznatljiv deo ovog festivala", rekla je Mirjana Erić, jedna od organizatorki Festivala.

Osim sportskih događaja u okviru Festivala organizuju se i muzički nastupi ali i edukativne, ekološke radionice.

"Ovčar banja je idealno mesto za ovakav festival. Priroda koju nudi Ovčar banja sa sadržajima koji su u poslednjih nekoliko godina pruža mogućnost posetiocima Ovčar banje da se lepo provedu tog vikenda", rekao je zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić.

Sam Festival ove godine po prvi put je podržan od strane Ministarstva turizma i omladine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U čast Ivana Tasovca: Svečano otvaranje koncertne sezone Beogradske filharmonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA