Od danas vreme opasno po zdravlje u 10 gradova: Stigao apel iz Batuta! Evo gde je najkritičnije!

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Obratite pažnju na pravilan unos tečnosti i potrudite se da se sklonite sa najjačeg sunca, te da biravite u rashlađenim prostorijama.

Visoke temperature tokom vikenda mogu uticati na zdravlje ljudi, posebno kod onih koji inače pate od hroničnih bolesti. Lekari instituta Batut objavili su danas upozorenje zbog temperatura koje su potencijalno opasne po zdravlje. 

Prema njihovoj prognozi drugog dana vikenda će visoke temperature posebno biti izražene u deset gradova Srbije. Potencijalna opasnost očekuje se u Beogradu, Bečeju, Zrenjaninu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Loznici, Valjevu, Požegi, Smederevskoj Palanci, Ćupriji.

Ipak, najveći udar osetiće se u ponedeljak i to na teritoriji Surčina, gde je Batut najavio da će temperature biti opasne po zdravlje, dok nas tog dana potencijalna opasnost očekuje u ostalim delovima Beograda, Bečeju, Kikindi, Zrenjaninu, Novom Sadu, Loznici, Valjevu, Velikom Gradištu, Vršcu, Smederevskoj Palanci, Ćupriji, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Negotinu, Nišu i Leskovcu.

Obratite pažnju na pravilan unos tečnosti i potrudite se da se sklonite sa najjačeg sunca, te da biravite u rashlađenim prostorijama.

(Telegraf.rs)

Video: Otkrivamo kada zvanično počinje kupališna sezona na Adi Ciganliji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    8. jun 2024 | 21:38

    E kad je Batut poceo da nas upozorava..jel to u opisu njihovog posla? Inace,nemamo svi mogucnosti da kupimo klime,iskreno.Uvedite radno vreme od 9-17h,za sve one ne rade napolju(ako toliko brinete).Sta je sa gradjevinom,gradskom cistocom,narod koji radi po smenama? U 12h krece za drugu sm,a ko radi do 14h..vraca se po vricuni?!

  • Tanja Stanisavljević

    9. jun 2024 | 06:53

    Sve to lepo ste rekli,a kako na posao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA