Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo stanje mnoge baš uplaši: Šta raditi kad srce krene da "preskače"? Velika konferencija kardiologa u Srbiji

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu se održava konferencija o dijagnostici i lečenju srčanih aritmija

  • 1
lekarka, pacijent, doktorka, srce, pregled, kardiolog, srce,Bojana PR Foto: Shutterstock

U Beogradu se danas održava Druga Konferencija Radne grupe za srčane aritmije Udruženja kardiologa Srbije, koja će okupiti domaće i gostujuće predavače iz najvećih elektrofizioloških centara Evrope i regiona.

Predsednik Radne grupe za aritmiju Udruženja kardiologa Srbije dr Dejan Kojić izjavio je za Tanjug da će se na konferenciji govoriti o najnovijim trendovima u dijagnostici i lečenju srčanih aritmija.

Prema njegovim rečima, druga konferencija Radne grupe za aritmiju Udruženja kardiologa Srbije okupiće više od 200 učesnika iz zemlje i regiona i više od 20 predavača iz najvećih elektrofizioloških centara Evrope i regiona.

"Cilj Konferencije je da se prikažu najnoviji trendovi u dijagnostici i lečenju srčanih aritmija", rekao je Kojić i naveo da će biti prikazane i najnovije tehnologije iz oblasti mapinga i kateterskih ablacija aritmija.

Navodi da je konferencija namenjena prvenstveno elektrofiziolozima, kardiolozima, internistima, specijalizanatima interne medicine, ali i specijalizovanim medicinskim tehničarima i predstavnicima industrije koji su uključeni u kliničku podršku.

Prvog dana Konferencije bavićemo se temama iz opšte i neinvazivne aritmologije. Drugi dan je predviđen za nove tehnologije, preporuke i strategije u oblasti dijagnostike i lečenja srčanih aritmija, sa posebnim fokusom na kateterskoj ablaciji, s obzirom da je kateterska ablacija danas terapija prvog izbora za najveći broj srčanih aritmija”, rekao je dr Kojić.

On navodi da se aritmije karakterišu nepravilnim srčanim radom, kada srce može da kuca u nepravilnom, ubrzanom ili usporenom ritmu i dodaje da osećaj da srce 'preskače', 'lupa' obično izazove strah kod velikog broja osoba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kako prepoznati simptome srčanog udara, ako krenu jednu stvar odmah uraditi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ја се не плашим

    7. jun 2024 | 10:52

    јер ми је интерниста у шабачкој об рекла: ,,Па шта? Прескаче и мени. Да је опасно, нешто би вам се досад десило."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA