Vreme čitanja: oko 1 min.

Međunarodno takmičenje dobrovoljnih vatrogasaca u subotu na Petrovaradinskoj tvrđavi

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Po završetku vežbe preuzimaju uputstva koja će ih dovesti do naredne lokacije

  • 0
Vatrogasci spasioci Foto: Nikola Tomić

Međunarodno takmičenje dobrovoljnih vatrogasaca "Vatrogasni izazov Petrovaradina VIP 2024", četvrto po redu, održaće se u subotu, 8. juna, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Otvaranje će biti u 9.30 časova u Vatrogasnom domu u Petrovaradinu, a samo takmičenje održava se na pet različitih lokacija na Tvrđavi.

Ovo je jedinstveno takmičenje ovog tipa u Srbiji. Do sada je prijavljeno oko 30 takmičarskih ekipa iz čitavog regiona. Osim ekipa iz Srbije, najavljeni su gosti i takmičari iz svih republika bivše Jugoslavije, piše 021. 

Po otvaranju takmičenja, prijavljene ekipe će se uputiti na lokacije predviđene programom takmičenja prema uputstvima koja će dobiti na startu.

Takmičarske vežbe predstavljaju realne situacije sa kojima se vatrogasci susreću u svom radu i nisu unapred poznate takmičarima.

Cilj je da pripadnici operativnih jedinica dobrovoljnih vatrogasnih društava na praktičan način primene svoje znanje koje su sticali kroz svoj rad u jedinici i kroz razne edukacije kojima prisustvuju. Uputstva za izvođenje svake vežbe dobijaju po dolasku na lokaciju.

Po završetku vežbe preuzimaju uputstva koja će ih dovesti do naredne lokacije.

Kako najavljuju organizatori, za najmlađe posetioce su predviđene i edukativne radionice sa temom zaštite od požara i dobrovoljnog vatrogastva.

Zatvaranje takmičenja i dodela nagrada su vremenski zavisni od toka takmičenja i broja ekipa, ali se očekuju okvirno oko 16 časova ispred Vatrogasnog doma u Petrovaradinu.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki požar na poslednjem spratu zgrade na Voždovcu, na licu mesta 16 vatrogasaca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA