Pljuskovi sa grmljavinom i oluje se nastavljaju: Ovi gradovi biće sledeći na udaru

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Narednih dana očekuje nas pravo letnje vreme

Ovog poslepodneva pljuskova sa grmljavinom ima širom centralne i zapadne Srbije, u Sremu i na jugu Bačke. Lokalno ima i oluja.

U nastavku poslepodneva pljuskova sa grmljavinom biće u centralnim i zapadnim predelima Srbije, u Pomoravlju, Podunavlju, u Sremu i Bačkoj, uz tedenciju premeštanja dalje na istok, odnosno ka istočnoj Srbiji i Banatu.

Dakle, ovi padavinski i grmljavinski sistemi premeštaju se u zapadnoj visinskoj struji dalje na istok.

Ponegde se očekuju i grmljavisnke oluje i nepogode sa gradom i vrlo obilnim pljuskovima, naročito u delovima Kolubarskog okruga i šireg područja Valjeva, u delovima Šumadije, Pomoravlja, naročito na širem području Smederevske Palanke, Aranđelovca, Kragujevca i Lapova i na širem području Novog Sada. Na ovom području lokalno može biti grada, jakih gromova i da u veoma kratkom vremenskom intervalu padne i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Padavine i trenutne temperature vazduha Foto: zoomEarth/meteociel.com

Glavnina grmljavinskih sistema premešta se severnije i južnije od Beograda, a na širem području grada može biti tek lokalnih pljuskova.

U ostalim predelima je suvo vreme.

Trenutne temperature kreću se u većem delu Srbije od 25 do 29°C, u Beogradu je 26°C. Zlatibor i Sjenica mere 22°C, Kopaonik 15°C. Osvežilo je samo u predelima sa grmljaviskim olujama i pljuskovima.

Padavine i trenutne temperature vazduha Foto: zoomEarth/meteociel.com

Danas je i veoma sparno i neugodno, zbog visoke relativne vlažnosti vazduha.

Smirivanje i stabilizacija vrmena očekuje se pred sam kraj dana i tokom večeri, tako da nas od sutra očekuje sunčano i pravo letnje vreme. Krajem ove i početkom sledeće sedmice maksimalna temperatura biće i preko 35°C, tako da je pred nama prvi toplotni talas ove godine.

(Telegraf.rs)

Video: Da li će zahlađenje pokvariti praznične dane: Detaljna vremenska prognoza tokom neradnih dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA