≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako Vladica hvata zmije: Jednu našao skrivenu ispod ploče, pa je stavio u džep

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vladica je snimak objavio na svom profilu

  • 0
Vladica Stanković Foto: Privatna arhiva

Hvatač zmija Vladica Stanković ovih dana ima pune ruke posla budući da je već uveliko nastupio period koje zmije obožavaju. Nekoliko dana unazad Telegraf piše o raznim slučajevima i susretima naših čitalaca sa zmijama, a danas je na Instagram profilu svog Udruženja "Poskok" Vladica prikazao kako izgleda jedan njegov uobičajeni dan.

Naime, on je prikazao svojim pratiocima kako teče akcija pretraživanja dvorišta i koja su to mesta na kojim bi ove životinje mogle da se "ušuškaju".

Pronašao je prilično dugačku zmiju koja se u jednom dvorištu skrivala ispod ploča. Verovatno joj je tu bilo najprijatnije jer je poznato da zmije traže topla mesta.

Vladica je podigao ploču i golim rukma zgrabio zmiju, međutim ono što je usledilo bio je prilično iznenađujuće.

Nakon što je obavio posao i ulovio zmiju, Vladica se vratio do svog parkiranog skutera i razmišljao gde bi mogao da stavi životinju kako bi je prevezao. Ono što je neobično je da je izbor je pao na njegov džep. Vladica je pažljivo obmotao zmiju i "spakovao" u svoj džep od pantalona, a potom seo na svoj motor i odvezao se.

- Zmija pravo u džep. Kad nemaš gde, snađi se - napisao je on ispod snimka.

Kako je ranije govoreći za Telegraf objasnio, zmije čekaju porast temperature. Njih sunce namamljuje i tada  izlaze kako bi se zagrejale. To je proces pripreme za burmaciju.

Podsetimo, pre nekoliko dana pisali smo i o džinovskoj zmiji koja je nasmrt preplašila i Slavicu iz Novog Sada, a kako je objasnila za Telegraf.rs ugledala ju je slučajno i to u jednoj gajbici sa sadnicama u svom dvorištu. Na svu sreću imala je svog vernog prijatelja koji ju je "odbranio" i hrabrno se izborio sa smijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA