Vreme čitanja: oko 1 min.

Avantura na Limu počinje danas, snimak pokazuje neverovatan spust! Putanja je duga više od 130 kilometara

Vreme čitanja: oko 1 min.

U trodnevnoj avanturi učestvovaće rafteri iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije

  • 0

Jubilarna Limska regata, 25. godinu za redom, počinje danas, 31. maja i trajaće do nedelje, 2. juna, a u trodnevnoj avanturi učestvovaće rafteri iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

"Regatu" će započeti rafteri koji startuju u Plavu, a preko Andrijevice, Berana i Bijelog Polja, krajnji cilj im je plaža Petrovac, nedaleko od Prijepolja. Putanja kojom će krstariti do krajnje tačke, duga je više od 130 kilometara, a u spustu Limom učestvovaće oko 100 raftera. Manifestaciju podržavaju sve turističke organizazacije gradova kroz koje Lim protiče, a koji će biti domaćin svih splavara koji će učestvovati u ovom nezaboravnom, andrenalinskom putovanju.

- U ovoj tradicionalnoj trodnevnoj, sportskoj manifestaciji od Plavskog jezera do Prijepolja, učestvuju posade iz celog regiona, a učesnici budu i gosti sa drugih kontinenata. Nadamo se da će nas i vreme poslužiti, kako bi ceo događaj u celosti bio upotpunjen. Očekuje nas dobra zabava i druženje, a prijave su moguće do početka manifestacije - rekao je Petar Vasiljević, direktor TO Prijepolje.

Pored turističkih ogranizacija gradova uz tok Lima, u organizaciju manifestacije uključen je i Planinarsko skijaški klub "Kolovrat". Limska regata je podržana i u okviru Projekta „Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima jugoistočne Evrope (SEDA II) – Izgradnja kapaciteta lanca vrednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“ koji sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ.

Prirodne lepote Lima, očaravaju mnoge, pa je ova manifestacija sve ove godine oduševljenje za sve ljubitelje ekstremnih sportova.

(Telegraf.rs)

Video: Najlepši način sećanja na smrt heroja: Memorijalna regata Zoran Radosavljević održana 25. put

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA