Vreme čitanja: oko 1 min.

Vujović učestvovala u akciji čišćenja reke Save

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas u Beogradu akciji čišćenja priobalja i šetališta na Savi, pod nazivom "Neka reka Sava bude plava", u susret Međunarodnom danu ove reke

  • 3
Irena Vujović Foto: Jovana Rošul

Akciju tradicionalno sprovodi JVP "Srbijavode" udruženo sa drugim gradskim i javnim preduzećima, a Vujović je učestvovala zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Martinovićem i direktorom JVP "Srbijavode" Goranom Puzovićem.

Prema njenim rečima, ovo je odlična prilika da se još jednom skrene pažnja na izuzetan značaj ove reke, koja je važan ekološki i vodeni koridor u ovom delu Evrope.

-Naša je dužnost da se prema obalama i toku Save odnosimo sa posebnom brigom, i da damo sve od sebe da ih sačuvamo kako bi ostali što čistiji, zdraviji, a njen ekosistem nenarušen. Zato želim da pohvalim i veliku akciju čišćenja priobalja Save - istakla je Vujović.

Irena Vujović Foto: Jovana Rošul

Vujović je rekla da Ministarstvo snažno podržava sve inicijative koje za cilj imaju još intenzivnije jačanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine, jer je važan doprinos svakog pojedinca. U ovom trenutku, kako je dodala, Ministarstvo zaštite životne sredine realizuje niz projekata koji će od Srbije napraviti zelenije mesto za sve nove generacije koje dolaze.

-Ministarstvo će zaključno sa ovom godinom očistiti više od 1.100 divljih deponija. Naročito su važne one pored reka, i zato ulažemo veliki napor da ih sve očistimo. Trudimo se da saniram nesanitarne i uklanjamo divlje deponije, započeli smo izgradnju modernih regionalnih, a gradimo i nedostajuću kanalizacionu mrežu i postrojenja za preradu otpadnih voda, kako bi tehnički ispravna voda odlazila u recipijent - navela je Vujović.

Međunarodni dan reke Save se obeležava svake godine 1. juna sa ciljem da se promoviše značaj reke Save za sve zemlje u njenom slivu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA