Pljuskovi sa grmjavinom, oluje i grad: Otkrivamo kada je najveći rizik od nepogoda u nedelji pred nama

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Narednih dana toplo i sparno, maksimalna temperatura iznad 25°C

U Srbiji u toku pre podneva biće uglavnom sunčano vreme, povremeno uz oblačnost. Lokalnih pljuskova biće samo ponegde na krajnjem jugoistoku Srbije, ali će i se i ova oblačnost premeštati dalje na istok ka Bugarskoj. Inače, tokom jutra na jugoistoku Srbije bilo je i jačih pljuskova sa grmljavinom.

Dakle, u Srbiji će tokom većeg dela današnjeg dana biti pretežno sunčano ili promenljivo oblačno.

Posle podne tek ponegde se očekuju kratkotrajni i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, ali bez veće opasnosti od jačih grmljavinskih nepogoda.

Slično se očekuje i tokom večeri, ali i tokom većeg dela utorka. Ipak, u utorak kasnije posle podne u zapadnim i jugozapadnim, tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se izraženija nestabilnost, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Biće i idealnih uslova za grmljavinske nepogode sa gradom i vrlo obilnim pljuskovima.

Tako vreme nastaviće se potom i u nastavku sedmice i sve do vikenda biti vrlo nestabilno, uz lokalne grmljavinske oluje, a biće uslova i za grad.

U predelima sa inzenzivnim grmljavinskim procesima očekuju se vrlo obilne padavine, pa bi moglo da u kratkom vremenskom intervalu padne do 30, lokalno i do 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Narednih dana biće toplo, ali i vrlo sparno. Maksimalna tempetratura tokom većina dana širom Srbije biće oko 25°C, a najtoplije će biti sutra, uz temperature i do 28 -29°C.

Inače, pljuskovi sa grmljavinom i vremenske nepogode u proseku su veoma česta i gotovo svakodnevna pojava u ovom delu godine na području Srbije.

Čak i pri izraženijim grmljavinskim procesima ne treba da se diže panika, već svi treba da se prilagodimo vremenskim uslovima, kao i da se prate obaveštenja i upozorenja nadležnih i državnih službi na potencijalno opasne vremenske pojave. Najosnovnije je da se pri nevremenu ili opasnoj meteorološkoj situaciji na prvom mestu pronađe bezbedni zaklon, a ukoliko se nađemo u saobraćaju, da se uslovi vožnje prilagode aktuelnim vremenskim uslovima i stanju na putu.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA