Vreme čitanja: oko 1 min.

Vujović: Ubrzano ćemo raditi na modernizaciji i proširenju regionalnog centra u Užicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskoro krećemo u izbor izvođača. Neophodno je stabilizovati zemljište, proširiti deponiju i izgraditi zgradu za tretman biogasa, kako ne bi došlo do havarija, rekla je Vujović

  • 1
SKUPŠTINA VLADA SEDNICA Foto: Tanjug/Rade Prelić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pričala je za TV Pink o lokalizaciji i gašenju požara na deponiji „Duboko“ u Užicu.

"Razgovarali smo i o kapitalnom projektu Ministarstva za zaštitu životne sredine kojim će se ovaj problem rešiti", novodi se u postu ministarke na zvaničnoj Instagram stranici.

Kako se navodi, ubrzano će se raditi na modelizaciji i proširenju regionalnog centra u Užicu.

"Uskoro krećemo u izbor izvođača. Neophodno je stabilizovati zemljište, proširiti deponiju i izgraditi zgradu za tretman biogasa, kako ne bi došlo do havarija. Vlada Srbije obezbedila je značajna sredstva za realizaciju ovog projekta, nakon čega će deponija trajati najmanje 20 godina, zadovoljavajući potrebe građana po evropskim standardima", navodi se u postu Irene Vujović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇨🇭🔊❓

    8. maj 2024 | 09:21

    Podloga za deponiju mora biti nepropusna da ne bi zagadila podzemne vode,biće ona ipak kasnije prekopana i sanirana sagorevanjem otpada i filtriranjem dima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA