Vreme čitanja: oko 1 min.

Paroh Staniša Arsić: Na groblju u Prištini porušeno oko 130 metara betonske potpore i metalne ograde

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je podsetio da je ograda postavljena 1915. godine, a krajem 80-ih godina je postavljena metalna ograda na betonskom zidu celom dužinom groblja

  • 0

Prištinski paroh Staniša Arsić rekao je za Telegraf da je jutros na groblju u Prištini zatekao građevinske radnike koji su mašinama uklanjali metalnu i betonsku ogradu.

"Uklonjeno je, bolje rečeno porušeno, oko 130 metara betonske potpore i metalne ograde sa donje strane groblja oslonjenog na prugu", rekao je Arsić.

On je podsetio da je ograda postavljena 1915. godine, a krajem 80-ih godina je postavljena metalna ograda na betonskom zidu celom dužinom groblja.

Odluku o rušenju ograde, kako je istakao prota Arsić, donelo je Odeljenje za urbanizam opštine Priština uz obrazloženje da je navodno ograda postavljena na zemljištu pružnog koloseka.

"Nažalost, ta odluka je doneta bez bilo kakvog obaveštenja ili znanja mene kao paroha i predstavnika Raško-prizrenske eparhije", rekao je Arsić navodeći da je uputio zvaničan dopis Odeljenju za urbanizam opštine Priština kojim traži zvanično rešenje o oduzimanju velike površine grobljanskog zemljišta.

U pitanju je oduzimanje 226 kvadrata zemljišta sa donje strane groblja, što, kako je upozorio prota Arsić, predstavlja najavu da će vlasti potegnuti i oduzimanje zemljišta oslonjenog sa severne strane na višespratnice koje su izgrađene na zemljištu u državnom vlasništvu.

(Telegraf.rs / N. Zejak)

Video: Oskrnavljena grobnica herojima stradalim u avionskoj nesreći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA