≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako se ponašaju srndaći kada se uznemire: Autor zabeležio nestvarne trenutke izbliza

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baukanje je zvuk kojim srne i srndaći iskazuju svoju uznemirenist

  • 1
Srndaći u poljima oko Novog Sada Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Neobičan prizor kako se ponašaju srndaći kada se uznemire sminio je izbliza jedan obožavalac i poznavalac prirode i životinja. On je objasnio zatečen prizor, a sve to je objavila je stranica divlja_srbija.

Reakcija kojoj je čovek svedočio zove se baukanje.

- "Baukanje" je zvuk kojim srne i srndaći iskazuju svoju uznemirenist. Prišao sam ovim srnama i srndaću na 20 metara jer sam imao dobar vetar koji je moj miris nosio od njih - objasnio je on.

Njegov potez bio je ključan i zahvaljujući njemu sada možemo da gledamo prelep snimak koji je zabeležio na samo nekoliko metara od njih.

- Kada su me primetili srne su počele da mi se približavaju i bauču želeći na taj način da dobiju porvrdu jesam li opasan po njih ili ne. Spustio sam glavu i nisam se pomerao dok se nije uverila da sam bezopasan. Nastavili su da pasu, a ja sam napravio mnoštvo sjajnih fotografija - napisao je autor.

- Retki su momenti u fotografisanju prirode kada vam se sve kockice slože, ali kada se to desi onda uživate svim svojim čulima srećni jer ste deo nečega lepog - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana B.

    24. april 2024 | 22:55

    Snimak srndaca, u prirodi i slobodi ,su lepi!Da li smo mi kao vrsta, opasni za njih, e,to jesmo!..Ovog puta, bili smo, humani i sirokog srca!Hvala ,za divan trenutak!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA