Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je i nju zbunio aprilski mraz? Toplinu pronašla na Belkinim leđima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naime, u domaćinstvu Spasojević, priča nam domaćin, mačka se još sinoć od zime sakrila u štalu

  • 2
mačka, muretnica, mraz Foto: B.I.

Tokom noći nedelje na ponedeljak, temperatura u surovim planinskim selima pod Murtenicom, bila je od dva do pet stepeni ispod nule, a neuobičajeno vreme u aprilu zbunulo je i prirodu i životinje.

Dok je još uvek neizvesno da li će opstati voće u planinskim predelima nakon aprilskog snega i mraza, u jednoj štali u Beloj Reci, nedaleko od Nove Varoši, zabeležen je veoma neobičan prizor.

Naime, u domaćinstvu Spasojević, priča nam domaćin, mačka se još sinoć od zime sakrila u štalu, a da bi joj bilo još toplije popela se na ovcu Belku, pa je prizor bio neverovatan.

- I ona se, kao i mi, navikla proteklih dana na letnje temperature, pa joj je ovo zahlađenje teško palo, ali je ipak toplinu pronašla na ovci. Čim sam ih zatvorio u štalu, ona se popela na nju, pa sam i tokom večeri više puta ulazio u "ovčaricu" i pratio da li je sišla, ali ipak nije, možda kasnije, kada sam otišao na konak - priča domaćin.

Nije mogao, a da telefonom ne fotografiše prizor, jer se, kako kaže, zaista retko može videti. Zbog macinog izbora Belka se nije bunila, ponosno je stajala dok je mačka uživala na njenim leđima celu noć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 019

    23. april 2024 | 08:19

    Ta divna stvorenja, sta reci, njihova velicanstva zivotinje

  • Maja

    23. april 2024 | 09:59

    Divan tekst ...izazvao mi je osmeh i nesto milo ... napokon da sam procitala nesto lepo ...pored tekatova o mladima koji pobedjuju u umetnosti , matematici i nauci ...itd . Samo da ne citam vise o polu svetu koji moze biti javan samo u Srbiji bez kvalieta i znanja .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA