SNAGA JE ŽENSKOG RODA: Crvena zvezda i Fondacija Mozzart u borbi protiv nasilja nad ženama

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 3

Podrška stigla i Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru

One su snažne i hrabre jer snaga i hrabrost su ženskog roda! I zato o snazi i hrabrosti žena koje su pretrpele nasilje moramo da mislimo 366 dana u godini i glasno ih podržavamo u njihovoj borbi dok izgovaramo "Stop nasilju nad ženama". Ovu snažnu poruku godinama unazad zajedno šalju FK Crvena zvezda i Fondacija Mozzart koji su i ovog Osmog marta posetili štićenice Sigurne kuće u Beogradu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Fondacija Mozzart (@mozzartfondacija)

Trener crveno-belih Vladan Milojević i predstavnici Fondacije Mozzart uručili su poklone i cveće ženama o čijoj hrabrosti se nedovoljno govori.

-Nije život trka na sto metara, život je maraton. Svako iskušenje će proći, ali moramo zajedno da se borimo. Veoma mi je drago što moj klub i ja možemo da pomognemo i uvek ćemo biti tu - poručio je Milojević.

Koliko je podrška institucija, ali i kompanija važna, potvrđuje i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu. Vesna je zahvalila Crvenoj zvezdi i Fondaciji Mozzart i dodala da ženama treba ukazivati pažnju svakog dana u godini, ali ne kupovinom cveća, već tako što ćemo im pokazati da su bitne, da niko nema pravo da ih vređa, napada, omalovažava ili tretira kao građane drugog reda.

Mozzart Foto: Promo/ Stefan Simonović

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena predstavnici Fondacije Mozzart podržali su i projekat „Oplemenimo Prihvatilište” i posetili Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici i žrtve trgovine ljudima u Somboru. Mali kućni aparati, kozmetički paketi, kao i simbolični buketi cveća samo su deo vrednih poklona koji će štićenicama ove ustanove olakšati svakodnevni život.

-Donacija Fondacije Mozzart nam je od izuzetnog značaja i nadamo se da će se naša saradnja nastaviti. Pružamo utočište ženama iz različitih krajeva Vojvodine, a za nas je specifično to da nam dolaze i žene koje su žrtve trgovine ljudima jer se nalazimo u blizini graničnih prelaza. Pored psihološke podrške i osnaživanja, obezbeđujemo im i kompletnu zdravstvenu zaštitu, pravnu pomoć i sve potrebne informacije kako bi ostvarile svoja prava. Važno je prepoznati nasilje, ne okretati glavu i prijaviti ga - istakla je Jelena Stakić, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora.

Fondacija Mozzart, kao i njen osnivač kompanija Mozzart, godinama unazad verna su podrška Sigurnim kućama od severa do juga zemlje. Vredne donacije do sada su stigle na adrese ustanova u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kragujevcu, Vranju, Nišu, Priboju…

Mozzart Foto: Promo/ Stefan Simonović

ONE MOGU SVE – IGRAJU FUDBAL, PRAVE PIVO, ČUVAJU TRADICIJU...

Dame su odavno pokazale da granice za njih ne postoje i da mogu da urade sve što požele – postižu golove, pokreću svoje biznise, prave pivo, izrađuju narodne nošnje... Važno je samo da veruju u sebe i jedna u drugu, a Mozzart već godinama veruje u njih i pruža im podršku na svakom polju – od sportskih terena do biznis planova.

Pod sloganom akcije Mozzarta i FSS-a "Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice" globalno se pronela poruka da i devojčice igraju glavnu ulogu u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Na Mozzartovom konkursu "Budi pobednica, budi preduzetnica" nezaposlene žene sa najboljim biznis idejama ostvarile su snove i pokrenule svoje poslove, a najvažnije poruke "Stop nasilju nad ženama" i "Nemoj da ti obraz crveni, prijavi nasilje" već godinama odjekuju sa sportskih borilišta.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki9

    10. mart 2024 | 09:10

    Imale su Žene u crnom juce srece da ne bude 9:2...

  • Pg.

    10. mart 2024 | 20:10

    Spasavaj se ko moze, zene su uzele stvar u svoje ruke ka moja ponosna komsinka moju, nazdravlje joj i ostalima bilo. Istorija je na njihovoj strani !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA