Vreme čitanja: oko 1 min.

U Nišu mali Konstantini dobili cara Konstantina i zlatnik

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokloni su im uručeni na manifestaciji "Za bebu više" koju je pomenuta niška opština organizovala u parku Svetog Save

  • 0
Grad Niš dodelio zlatnike dečacima koji se zovu Konstantin Foto: D.K.

Desetak dečaka iz Niša koji se zovu Konstantin, a koji su rođeni u proteklih godinu, dobili su danas na poklon od niške Gradske opštine Medijana poklone - zlatnik u obliku Hristovog monograma i statuu cara Konstantina.

Pokloni su im uručeni na manifestaciji "Za bebu više" koju je pomenuta niška opština organizovala u parku Svetog Save.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da su dečaci koji nose ime Konstantin dobili poklone u spomen na prvog hrišćanskog cara i podsećanje na to da je utemljivač hrišćanstva.

- Car Konstantin je rođen u Nišu, ali mislim da ne posvećujemo dovoljno pažnje toj činjenici. Moramo da budemo ponosni na to i da tu činjenicu iskoristimo za promociju grada - izjavio je Kocić.

On je podsetio da je opština Medijana prvi put danas dala poklone deci sa imenom Konstantin, dok je manifestacija "Za bebu više" organizovana 11. put.

Već po tradiciji, za najmlađe su u parku Svetog Save bile organizovane najrazličitije zabavne aktivnosti, poput druženja sa mađioničarem, klovnovima i princezama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA