Stanarka zgrade u Čačku gde je izbio požar u suzama: "40 godina sam ovde, nikad se nije desilo ovako nešto"

 
J. S.
J. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U pomoć vatrogascima-spasiocima, koji su požar gasili sa više vatrogasnih vozila pristigle su sve komunalne službe i gradski Štab za vanredne situacije

Sinoć je u stambenoj zgradi u čačanskom naselju Ljubić kej došlo do velikog požara, a evakuisano je više od 50 stanara te i susedne zgrade, prenosi RTS.

Vatrogascima je dojava o požaru u Ulici Danice Marković stigla oko 19 časova. Vatrena stihija je krenula od stana na osmom spratu i zahvatila čitavo potkrovlje stambene zgrade, koju su ubrzo napustili svi stanari.

"40 godina već tu živim, prvi put doživljavam ovako nešto. Jako je stresno, svi su se uplašili", kaže Mirjana Strugarević, stanarka zgrade, kroz suze.

Stamenka Aćimović živi u prizemlju.

"Ja sam u prizemlju pa mi je bilo malo lakše ali strašno, strašno, ne daj Bože nikome“, navela je Stamenka.

U pomoć vatrogascima-spasiocima, koji su požar gasili sa više vatrogasnih vozila pristigle su sve komunalne službe i gradski Štab za vanredne situacije.

“Pomogli smo stanarima te zgrade da se evakuišu, izgasili smo im struju, međutim, videli smo i uočili smo da stanovništvo nije spremno za ovakve stvari jer koristili su lift umesto stepeništa i to više puta smo napominjali, ne samo ja, već i sve kolege koje su iz ove branše. Tako da ćemo morati da se pozabavimo više tom nekom preventivom“, kaže načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević.

Saobraćaj u Ulici Danice Marković na Ljubić keju obustavljen je u toku akcije gašenja požara. Uzrok i razmeru štete utvrdiće istraga.

(Telegraf.rs)

Video: Mirjanina ćerka prvi je pedijatrijski pacijent u Srbiji koji prima hormonsku terapiju za rast creva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AAAAA

    6. mart 2024 | 09:18

    Živim 45 godina u ugradi sa 3 ulaza. U našem je do sada 3x goreo ručak (bilo dima, sreća nije stradalo ništa osim šerpi i šporeta. Vatrogasci brzo stigli). Zatim, jedan je stan skroz izgoreo, stanar preživeo al se nagutao dima. I još jedan požar bio je pre par godina, stradala kuhinja, stanar se nadimio. Praktično gorelo je ozbiljno bar jednom na svakom spratu. (Nisam napisala koliko puta je bilo situacija koje smo sami rešili, uključujući i vatru koju su zapalila 'deca' u hodniku zgrade). Svaki put pomislim, valjda neće više. Kad ono...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA