PAPA test, mamografija, dezintometrija i skrining pregledi u subotu u Domu zdravlja Niš

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija br. 55, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu - navode

U centralnom objektu niškog Doma zdravlja u subotu, 17. februara od 7 do 14 sati biće održana akcija preventivnih i skrining pregleda, za koje nije potrebno zakazivanje, pišu Južne vesti. Žene se pozivaju da urade PAPA test i mamografiju, a biće rađeni i pregledi na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i depresije.

Kako saopštavaju iz Doma zdravlja, sve žene starosti od 25 do 64 godine moći će da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test.

Uzimanje brisa radiće se na I spratu, ordinacija br. 55, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu - navode.

Na radiologiji će sve žene starosti od 50 do 69 godina moći da obave mamografiju, dok će Služba za polivalentnu patronažu poziva organizovati obuku za samopregled dojke.

Oni koji sumnjaju da imaju osteoporozu, moći će da urade dezintometriju, test kojim se određuje koštana gustina.

U subotu će se raditi i pregledi na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i depresije.

(Telegraf.rs)

Video: Zatvaranje 40. Beogradskog džez festivala koncertom Buena Vista All Stars

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA