Završen mural Mileve Marić u Titelu: Njeni sugrađani ponosni na uspešnu akciju

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Sredstva za izradu murala prikupljena su od donacija

Mural s likom Mileve Marić Ajnštajn dobio je svoj završni izgled i kao što su to predstavnici udruženja "Obnovimo Titel" i najavili, mural jedne od najvećih naučnica svih vremena sada krasi centar njenog rodnog mesta.

Sam mural je završen u veoma kratkom roku, a pre njegove izrade prethodila je priprema čitavog zida na kom se nalazi, kako bi podloga bila stabilna, da ne bi dolazilo do njegovog oštećenja.

Kako kažu predstavnici udruženja, koji su inicijatori i organizatori izrade murala, lepo vreme olakšalo je radove na pripremi zida, ali i samu izradu murala. Već sami radovi izazvali su veliku pažnju Titeljana, pa su mnogi prolaznici zastajali i razgovarali sa umetnicom o njenom radu na portretu. Nakon završetka, fotografije murala obišle su sve društvene mreže, te se moglo zaključiti da su građani Titela veoma zadovoljni i srećni što je ova akcija uspešno završena.

O muralu su odmah počeli i da se brinu, pa je tako jedna sigurnosna kamera iz bašte obližnjeg kafića uperena u njega, kako bi se ovo delo dodatno obezbedilo.

Mural je delo Marije Tice Kovačević iz Bijeljine, koja je istakla da je veoma ponosna što je imala priliku da uradi mural Mileve Marić Ajnštajn i to baš u njenom rodnom mestu.

Sva sredstva za izradu murala prikupljena su od donacija članova udruženja "Obnovimo Titel", građana Titela i okolnih mesta, a kako kažu predstavnici udruženja, sa ovakvim i sličnim akcijama će se nastaviti i u budućnosti, kako bi se od Titela napravilo što lepše mesto za život.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA