Đaci u Majdanpeku svečano obeležili Savindan: Kroz pesmu i pozorišne komade prikazali delove njegovog života

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U Centru za kulturu, održana je tradicionalana Svetisavska akademija

Na prigodan način svečanom Svetosavskom akademijom i sečenjem slavskog kolača, učenici i nastavni kadar majdanpečkih Osnovnih škola obeležili su svoju školsku slavu Svetog Savu.

"Brojnim aktivnostima tokom čitave protekle nedelje koja je bila u znaku Savindana, učenici OŠ "Velimir Markićević" u Majdnapeku kroz likovne i literarne radove, predstavljajući lik i delo Srpskog prosvetitelja, pripremali su se za današnji dan, obeležavanje školske slave Sveti Sava" kaže Marko Cokić, direktor  OŠ "Velimir Markićević" u Majdanpeku.

U Centru za kulturu, održana je tradicionalana Svetisavska akademija na kojoj su učenici kroz pesmu i pozorišne komade prikazali delove života prosvetitelja i narodnog učitelja, Svetog Save.

Potom je sečenjem slavskog kolača u prisustvu paroha majdanpečke crkve Svetih apostola Petra i Pavla, Vlade Vukovića, učenika i njihovih nastavnika, u prepunom školskomm holu obeležena đačka slava.

Koliko je praznik Savindan veliki dan za sve škole, ukazavši da je to više od jednog dana kada se obeležava, paroh majdanpečke crkve, čestitajući krsnu slavu đacima i njihovim nastavnicima, naglasio je da je prosvetitelj Sveti Sava, čitav život utemiljivač škole, države i crkve.

(Telegraf.rs/Milica Ristić)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA