Vučić: Sutra ću razgovarati sa Maricom Mihajlović

 
I. A.
I. A.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 63

O slučaju oglasio se i predsednik Vučić koji će sutra razgovarati sa porodiljom

Povodom slučaja smrti bebe i akušerskog nasilja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, o kojoj je progovorila Marica Mihajlović, oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Sutra ću da razgovaram sa Maricom Mihajlović i da joj se zahvalim, jer je spasila mnogo druge dece, a iako sam siguran da 99,9 posto onih koji rade sa majkama daju sve od sebe, uvek ima 0,01 odsto neodgovornih koji treba da shvate da će država da reaguje snažno, odgovorno, ozbiljno i da će takve majke uvek da imaju našu podršku, rekao je Vučić.

On je rekao da će se i to smanjiti u budućnosti i ponovio da je zahvalan Mihajlovićevoj što je imala snage i hrabrosti da posle tako teške stvari izađe u javnost da o tome govori.

Na pitanje novinara šta misli o najavi pojedinih udruženja i opozicije da će organizovati proteste povodom toga što se desilo u porodilištu u Sremskoj Mitrovici, rekao da oni tako mogu da organizuju proteste i zbog požara ili saobraćajne nesreće.

"Žao mi je što pričamo uvek o nečemu, što neko nameće svoju temu. Ovde smo zbog budućnosti naše zemlje. Kada neko hoće demonstracije jer se jedan akušer ponašao loše, pa ako zbog toga organizuje demonstracije, onda možete zbog svega da ih organizujete. Samo mržnju nudite narodu", rekao je Vučić.

Podsetimo, nakon ispovesti Marice Mihajlović i Jelene Ivković, koje su hrabro podelile svoja iskustva o akušerskom nasilju, javnost u Srbiji sada sve više postavlja pitanja o stanju u porođajnim salama. Ovaj ozbiljan problem privukao je pažnju ne samo građana već i nadležnih institucija.

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    24. januar 2024 | 12:49

    ??? Да се договори да је он следећи пут порађа!!???Јбг, ту се још није опробао!

  • Krle

    24. januar 2024 | 13:20

    I ovo se razume. Nikola Tesla nek se pripazi ovaj je multipraktik.

  • Zika

    24. januar 2024 | 13:11

    Treba stati na put bahatim lekarima. To je bilo i pre 40 godina, ali se ćutalo,zašto????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA