Zabeleli se Zlatibor i Nova Varoš: Sneg za Božić je dobar znak prema narodnom verovanju

 
Ekipa Srbije
Ekipa Srbije
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Saobraćaj na magistralnom putu od Užica do Prijepolja, odvija se bez problema i zastoja, a ekipe zimske službe spremno su dočekali padavine

Tokom večernjih Božićnih sati formirali su se prvi centimetri snega u Srbiji. Nakon prolećnih temperatura tokom prvih januarskih dana, na Božić uveče, zima je Stigla u Srbiju, prvo na Zlatibor.

Trenutno se formirao pokrivač visine par centimetara, a snegu su se najviše obradovali turisti koji su i večeras ostali na ovoj planini. Po najavi meteorologa i narednih dana očekuje se najzad zimsko vreme.

Večeras se zabelelo i u Novoj Varoši, a najviše snega ima na Zlataru i okolnim planinskim selima. Saobraćaj na magistralnom putu od Užica do Prijepolja, odvija se bez problema i zastoja, a ekipe zimske službe spremno su dočekali padavine.

Biće rodna godina

Kiša, magla, pa večeras sneg, po narodnom verovanju na Božić najavljuju rodnu i berićetnu predstojeću godinu. Ovom verovanju svedoči i poštapalica "Sačuvaj me Bože vetrog Božića i oblačnog Đurđevdana!", u kojoj je sabrano vekovno iskustvo planinara.

(Telegraf.rs/B.I.)

Video: Polarni udari u Evropi: Zemlje zatrpane snegom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA