"Usrećilo bi me kada bih video mamu i tatu kako se ponovo smeju": Želje ove dece slomiće vam srce

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Deca koja su doživela traumu često nemaju želje, ali to ne znači da nemaju potrebe

"Ne verujem u Deda Mraza, jer mi on nikada nije ispunio želju", reči su šestogodišnjeg Luke iz Dečjeg sela koje paraju srce.

Deca koja su doživela traumu često nemaju želje, ali to ne znači da nemaju potrebe. Skromne želje ovih mališana nema koga ne bi raznežile i podsetile na ono što je istinski važno.

Petogodišnja Milena napisala je pismo za Deda Mraza u kojem je otkrila svoju jednu jedinu želju za Novu Godinu. Želi da dobije lutku.

- Dragi Deda Mraze, volela bih za Novu godinu lutku koju imaju Mila i Nađa. Ne daju mi da se igram sa njima jer nemam istu lutku kao one. Neće ništa drugo da se igraju. Molim te donesi i meni lutku da bi se igrale zajedno - napisala je Milena.

A jedan dečak prvo je rekao da nema želju, a onda priznao iz srca:

- Usrećilo bi me kada bih video mamu i tatu kako se ponovo smeju.

Šestogodišnja Teodora želi samo jedno:

- Deda Mraze, želim da odem u zoološki vrt jer hoću da postanem doktor za životinje kad porastem. Mama i tata su mi rekli da će me voditi kada plate račune. Da li možeš da im pomogneš? Želim da vidim pravog lava - kaže ona. 

Svako dete ima svoje želje, a u ovo doba godine, ostvarenje tih želja postaje posebno važno. Njihove okice svetle dok maštaju o poklonima, srećnim trenucima i bezbrižnim danima.

Stručni saradnici SOS Dečijih Sela Srbija već skoro 20 godina rade na unapređenju kapaciteta roditelja i građenja samopouzdanja kod dece kako bi lakše prevazišli ove i slične situacije.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA