Magična kuća u kojoj trenutno živi Deda Mraz je u ... Šapcu

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Da bi ispunili sve dečje želje, u svojoj radionici, patuljci svakodnevno prave poklone. Osim najmlađih Šapčana, u kreativnim radionicama učestvuju i njihovi roditelji

Radost najmađih Šapčana upotpunio je za Novogodišnje praznike Nikola Đukić koji je više od mesec dana za svoje sugrađane pravio Dečje selo i deo čarolije iz daleke Laponije preneo u svoj grad.

Deda Mraz voli da se šali ali i da nagradi dobru decu. Sve njihove želje u svojoj magičnoj kući saslušao je i zapamtio.

- Još verujem u Deda Mraza, ove godine sam mu pisala pismo i poželela sam da svi budu srećni i moja porodica i ja i poželela sam da dobijem jednu lutku i kućicu za barbike - kaže Sofija Petrović.

- Od svih sela, najviše mi se sviđa Deda Mrazovo, a pogotovo ovi irvasi koji su došli sa severnog pola sve do Šapca. Ja sam bio skroman za Novu godinu, i tražio sam, nove golmanske rukavice, loptu i monopol - rekao je Ognjen Nešković, piše RTS.

Da bi ispunili sve dečje želje, u svojoj radionici, patuljci svakodnevno prave poklone. Osim najmlađih Šapčana, u kreativnim radionicama učestvuju i njihovi roditelji.

- Ovo je divno mesto za izlazak, beg od realnosti, sjajno utočište i možda podsetnik i za nas odrasle da treba cele godine da budemo dobri - smatra Mirjana Filipović iz Šapca.

Više od 500 metara rasvete, drvene kućice, junaci iz crtanih filmova deo su Deda Mrazovog dečjeg sela u Šapcu

- Ho-ho-ho, pre tačno mesec dana, sam parkirao svoje sanke i stigao sam sa svojim vilenjacima u Šabac i ovde smo napravili Deda Mrazovo selo baš onakvo kao i na našem Severnom polu gde mi živimo i pravimo poklone za svu dobru decu sveta. A ja kao Nikola, uz pomoć prijatelja i komšija, sam posle posla ostajao nekada i do kasnih kasnih jutarnjih časova, i pokušao na što bolji i lepši način da uz pomoć starih paleta, starih ukrasa koje smo pronalazili na tavanu, ili kod nekog u kući, starog stola koji smo pronašli za Deda Mraza, da na što bolji način prikažemo i učinimo našim sugrađanima da mogu da posete jednu bajku, bajku u kojoj živi Deda Mraz - ispričao je Nikola Đukić iz Šapca.

Uz lične želje za 2024. zajednička svih posetilaca Deda Mrazovog sela je da u Novoj godini, dece u Šapcu bude još više.

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA